Valpkull 2021

Valparna har fått en egen sida med bilder och vikter vecka för vecka. ALBUM Vikterna är uppdaterade 21 sept.  nya bilder 9 oktober..

24 oktober Nu har 5 flyttat bara Kajsa Kavat numera Kira som blir kvar 1 dag till. I morgon flyttar hon till Örebrotrakten. Pippi numera Bella är på väg till Pixbo.
Lotta flyttade till Rådmansö, Molly till Valbo, Melker till Norrskedika och Ronja till Sävedalen.
Dom 4 flyttade igår så det blev väldigt tomt i morse med bara 3 och nu är det bara 2 kvar hemma.
Loppan tycker det varit ett jobbigt dygn så nu slog hon ihop sina ögon och slocknade i bädden. Kira sover i valphagen alldeles själv.

18 oktober Samma som vanligt jag hinner inte med att uppdatera planering och handhavande av valparna tar mesta tiden. Dessutom har jag varit magsjuk i nästan 4 dagar vilket ju inte direkt var ngn lämplig sysselsättning med 7 huliganer. För nu är det full rulle och mer därtill. Dom äter fortfarande mat 4 ggr per dag fast om dom skulle få bestämma så skulle det nog serveras obegränsat. Åtminstone Melker skulle kunna äta hur mkt som helst. Numera sedan 1 vecka tillbaka äter han i egen skål. Vi har åkt bil och röjt runt i skogen tillsammans med våran mamma hälsar dom. Superkul. Och vi kan meddela att blåbär det är gott det och lite barr och mossa och löv gick också ner. Dom är avmaskade för 3:dje gången med Milbemax. Dom sover från ca 22.15 - 06.30, eller sover och sover dom är tysta. Men skramla med en plåtskål så lovar jag att det är ett gäng fiskmåsar. Dom har smakat på lite ost, lite kokt skinka, ngn brödkant Havrefras är en höjdare lite bortskämda blir dom. Sen har dom en och en fått vara i soffan med oss och kika på TV och mysa med Ylle som tycker dom är supermysiga. Åtminstone en och en.

Här myser Ylle med Pippi i soffan.

11 oktober. Jisses vad tiden springer iväg. Valparna käkar och växer har varit ute sedan dom var knappt 5 veckor. Hoppar upp och ner för trappan som om inget hänt. Äter 4 ggr per dag vartannat mål torrfoder RC Starter + att dom nu börjar gå över på Halla valp. Och vartannat mål äter dom VoM Puppy. Somliga (läs Melker) får äta i egen skål för annars rullar han fram. Hungrig kille det där. För övrigt är dom ganska lugna eller rättare sagt när dom är vakna är det full rulle men dom sover ofta och länge. Nattetid är dom tysta 8 timmar utom i morse. Men det var nog den snälla modern som väckte dom. Hon sa att hon behövde gå ut.
 

21 september. Nu har vi haft det lite turbulent. I går var Lotta slö åt gjorde hon men låg bara och kurade ihop sig i ett hörn ville bara mest sova. Så vi tog det säkra för det osäkra ringde distriktsveterinärerna som inte hade tid för oss men som skickade oss till Ultuna. Det var bara att lasta in 7 valpar och en mamma i bilen och dra iväg. Hämtade upp snälla Jenni i Alunda alltid skönt med sällskap för man vet ju aldrig hur länge man blir där och någon måste ju se till alla andra. Både Leija och valparna skötte sig utmärkt i bilen. Diade sov och lugnet lägrade sig verkligen. Härligt med en så trygg tik. Väl inne så fick vi träffa en veterinärstuderande och då var Lotta inte alls slö. Hon kollade lite tyckte hon kanske var lite spänd i magen och tog med henne till en jourveterinär. Inga prover togs så jag bad att få funera innan dom skulle börja kolla blodprover för ngt dom inte visste vad det var. Och när jag tog ut henne till bilen och la henne till Leija så kastade hon sig över en spene så jag beslöt att ha lite is i magen och vända hemåt. Det som tog längst tid var betalningen. Jisses hon kan då inte vara stressad hon i kassan. Väl hemma fick alla mat och sen har hon varit pigg busat med sina syskon. Men fortfarande så är jag lite orolig ska nog försöka få en tid för ett urinprov hos distriktaren om det kan vara urinvägsinfektion för det kommer inte så mkt kiss när hon försöker.
 

11 september Valparna har fått en egen sida se ovan. Samt att det är bara att konstatera vem som är hungrigast LOTTA såklart. Sen börjar man ana små springor av ögon. Och nu är dom ursöta, söta som socker.
 

8 september Nu vart det dåligt med uppdateringar minsann. Men dom har i alla fall mer än fördubblat sina födslovikter. Klippt klorna 1 gång.
Deras mamma äter som en häst och producerar även en hel del mat till sina små. Sen har hon bestämda åsikter om hur det ska vara därinne. Och är en alldeles fantastiskt öm moder.
Dagens bilder på mys med Lotta och den extra "valpen" hon släpat in.

28 Augusti Nu har vi kommit. Med en ryslig fart. På 1 timme och 18 minuter föddes 7 stycken . 1 svart/vit hane 5 svart/vita tikar och 1 brun/vit tik.
27 augusti. Det händer lite saker i valprummet. Vi flåsar och bäddar lite och eftersom jag är döpt efter en prinsessa (dock stavade matte fel) så är jag prinsessan på ärten och ska ha Biabädden i lådan och det är rätt mysigt. Än så länge när klockan är 22.29 så har det inte kommit några småttingar men jag jobbar på det och kommer åter när valparna kommit. Håll ut för det försöker vi göra.
 
24 augusti. Vi börjar dagen med att inte äta upp maten. Lämnade mer än hälften nobbade banan som vanligtvis slukas. Dock gick en eller två ostskivor ner. Lite halvorolig under natten men somnade bäst på golvet i vardagsrummet när matte sov på soffan. Sen har vi provbäddat valplådan och mattes säng fast det får ni inte skvallra om. Matte har ju satt in en övervakningskamera i valprummet men gudskelov täcker den inte sängen. Vi återkommer säker under dagen. Hej så länge.
23 augusti Dygn 58.
Nu börjar det bli jobbigt trist och tråkigt att bara vänta. Fortfarande äter jag dock tar det lite tid att klämma ner maten. Men jag kämpar på för det vore ju synd om dom skulle svälta därinne. För att inte tala om jag själv. Då kanske dottra får min mat och det vore ju för eländigt. Iofs säger matte att hon behöver bli lite rundare men vänta ni det kommer nog.
21 augusti. Dygn 56 mäter 79 cm bakom revbenen.
Idag har matte dragit ner lite på maten och gett mig 4 ggr per dag för det är lite trögt med stora portioner. Tillräckligt kan det aldrig bli men magen är inte helt nöjd med att jag äter för mycket. Jag kunde bry mig mindre. Jag har minsann läst att det är fri tilldelning till högdräktig tik. Matte har nog inte läst just den delen av utfodringstabellen ;-) Glasögon säger jag bara. Idag har hon faktiskt gjort iordning i princip hela valprummet. Sängen hon ska sova i är bäddad och klar. Valplådan är bäddad och klar. Handdukar, tidningar och bebisvågen klar. Och så har hon skaffat en övervakningskameran så hon kan gå ifrån och ändå se allt som händer när dom är födda. Hon säger att hon inte längtar alls och det tror jag inte alls på.

 
18 Augusti I morse skrämde jag slag på matte, ja eller rättare sagt skrämde matte slag på sig själv. Hon pratade i telefonen hittade en blöt fläck på hallgolvet och torkade upp den. Paniken utbröt minst sagt det var brunt på pappret. Allt hemskt gick igenom mattes huvud döda valpar och hon med flera som längtar så. Vännen i telefonen lugnade matte genom att googla och sa att det kunde vara så i slutet. Jag vet inte om matte blev så mycket lugnare direkt. Inte förren hon hittade en till torkade upp den och luktade KAFFE!!!! Hon hade själv spillt mellan köket och kontoret. Helt i onödan fick hon hjärtsnurp. Sen försökte matte ta lite foton utomhus på mig stående Leija inte var det lättaste. Jag och Ylle samt Wilja sprang bara runt mattes ben hela tiden. Sen gick vi in och jag har bestämt mig för att under köksbordet borde vara en bra plats att föda valparna. Matte och jag är inte helt eniga i det. Sen kan matte berätta att hon har känt en del på en valp men om det var huvud eller rumpa förtäljde inte historien. Sen har jag fräst ifrån åt min ohängda dotter hon är lite våldsam tycker jag. Och hon lyssnade och backade minst 1 meter.


 
15 augusti Nu börjar det bli lite besvärligt med att hitta en skön ställning att ligga på. Jag varierar mig från fåtöljen till golvet och till soffan. För att sedan återvända till golvet under mattes kontorsbord. Det är lite stökigt just nu men det ger sig väl hoppas jag. I morse fick jag mindre mat än jag brukar få och då orkade jag äta nästan lika fort som vanligt. Så jag hoppas på att lunchen är lite stadigare.

Den blev stadigare och jag fick en stor portion till middag också. Magen mäter 75 cm bakom revbenen.
 
14 augusti Idag har jag det lite jobbigt med matintaget. Det går inte lika fort som det brukar och matte säger att jag ser ut som att hallå måste jag. Men det är klart det måste jag ju såklart. Dom därinne har ju hälsat att dom behöver mat för att växa och bli stora. Sen skrämde jag nästan slag på matte för en stund sedan då jag började bädda i soffan (med mattes täcke). Hon brukar sova där ibland, en tupplur på eftermiddagarna. Men det var visst (gudskelov) falskt alarm. Det var väl ngn som flyttade på sig därinne som jag behövde fixa till.
Men än får dom faktiskt vänta minst en vecka säger matte helst lite mera. Sen har hon faktiskt legat bredvid mig med handen på magen och käånt att det finns någon därinne som rör sig. Än så länge väldigt försiktigt. Av erfarenhet vet jag att det blir värre.
 
13 augusti Idag hände något konstigt. Jag gick ifrån matskålen fast om sanningen ska fram så var det inte mycket kvar. Men jag lät min ständigt hungriga dotter få äta upp resten. Men sen tog matte en banan och det kunde jag ju inte låta bli. Fast hon sa att det var till henne. Konstig människa hon behöver väl inte när jag håller på att svälta ihjäl och absolut behöver banan. Det är nyttigt har jag läst. Nu har jag varit på en promenad med matten. Då sprang husse förbi med Ylle och Wilja. Jag tog några springsteg men sedan blev jag så trött så jag gick istället. Springa kan dom göra som inte ser ut som mig. Dygn 47.
12 augusti Nu mäter jag 71 cm bakom revbenen och natten har varit lite jobbig. Svårt att hitta en bra ställning i sängen så jag har till och från legat på golvet. Hyfsat med mat har jag fått till frukost.
Fast lunchen lämnade en del att önska sig. Alldeles för lite om ni frågar mig. Ni ser väl hur jag liiiiiiiider.
 6 augusti Nu får jag mera mat, dock inte tillräckligt kan jag tycka. men magen mäter 69 cm bakom revbenen.
26 juli Idag har matte börjat mäta mig bakom revbenen och måttet är 61 cm. Sen har hon sett en dräktighetsflytning. Helt normalt säger hon.
25 juli Idag kom frukosten upp med vändande post men jag har en snäll matte som gav mig mera mat och den gick ner och stannade kvar. Fast matte säger att kräkas är ett positivt tecken. Vet inte det jag. Men rundare om magen är jag i alla fall.
23 juli Här gör vi stora hopp i händelserna. Men det händer ju inte så mycket i början som matten ser och själv kan jag ju inte skriva. Men en sak är säker. DET SERVERAS ALLDELES FÖR LITE MAT I DETTA HUS !!! Jag är hungrig.
27 juni Ytterligare en träff med honom. Om ni inte skvallrar så gav det mersmak. Han var lika snygg idag och visste hur man ska bete sig.
26 juni Nu var vi där igen. Träffade en snygg kille vid namn Pax. Så nu säger matte att man är bebådad på självaste midsommardagen.