Valparnas dagbok 2003.

21/4 Ursäkta att vi inte har haft tid att skriva på senaste tiden. Här har hänt massor. Leka hela dagarna utom när vi sover och äter. Ja äter ja, matte säger att vi har nästan ätit henne ur huset . En sanning med modifikation säger vi bara, men alla som hämtat 5 av oss idag har sagt att vi växt mycket sen sist dom såg oss. Zebbe var först att resa och han har flyttat till Gävle. Sen krockade Ronja och Assars familjer med varandra men först reste Ronja till Örbyhus och sen Assar till Katrineholm. Efter det åkte Molly som skall flytta till Östersund men mellanlandar i Stockholm innan resan med tåg i morgon upp till Östersund. Hoppas det går bra. Men hon har sällskap av en springerdam som heter Nova så det löser sig nog. Sist åkte Figge till Uppsala där han får träffa 2 katter. Undrar vad han säger om dom? Läskigt tror vi. På onsdag blir Kiwi alldeles ensam för då reser Emma till Norge. Vilken resa det blir. Men med en del stopp så går nog det bra. Emma och Kiwi hälsar till sina syskon.

13/4 I dag har det hänt både kuliga saker och tråkiga. Till det kuliga hörde 2 barn med tillhörande matte på morgonen och lite senare 3 barn med tillhörande mamma. Massor med händer som kunde klappa på oss. Sen har vi varit ute jättelänge mitt på dagen och en något kortare sväng på kvällskvisten. Till det trista hör att GUNVOR var här och hon och matte nöp oss i örat ALLIHOP och smetade in örat med grön färg. Så nu är hela vi nästan gröna. Vi skiftar så vackert i vårgrönt säger matte. Men vi skrek i alla fall en liten stund mens det gjorde som mest ont och vi satt fast i tången. Matte tyckte vi var fjolliga. Undrar vad hon själv skulle gilla att bli nypt i örat med 5 siffror och 1 bokstav? Vi tror att hon också skulle skrika. Så det så.

10/4 Vet ni att vår matte har jättekonstiga decilitermått i detta hus. Hon har trott i flera dagar att hon gett oss 4 X 6 dl foder men eftersom hon började tycka att vi var väl runda efter maten så mätte hon i ett litermått. Det var 7,5 dl varje gång. Så idag har hon dragit ner lite grann. Men vi skall nog se till att komma upp i dryga litern per mål innan vi flyttar. Ja inte per valp förståss men till oss alla. Sen har hon plågat 4 av oss idag. Zeb, Figge, Emma och Kiwi har blivit trimmade med maskinen och saxen. Oj, oj säger vi bara. Fast det gick faktiskt bra och ingen var särskilt bråkig men vänta bara. Det är 3 kvar så vi får väl se hur det går. Sen har den där BIA bädden flyttat in oss idag igen. Vi somnade alla 7 i den på eftermiddagen men vaknade till middagen i valphagen. Konstigt???? Sen fick vi vara ute igår men idag har det snöat nästan hela dagen så vi varken fick eller ville. Jo, lite men sen tyckte vi nog att det var för kallt. Eller så tyckte matte att hon inte ville springa ut när hon är så förkyld som hon är. Hon hostar så man nästan inte kan sova.

7/4 Här är det fullt ös på dagarna. Lek med TESS. Jättekul!!! Springa runt i nästan hela huset och somna i stora BIA-bädden i hallen. Men det är något konstigt med den för vi vaknar alltid i valphagen. Undrar hur det går till?????? Den går i alla fall inte in med oss för den står kvar i hallen nästa gång vi kommer ut ur hagen. Vi har våra misstankar att matte bär in oss. Vi kan inte förstå varför? Undrar om hon inte tycker att TESS skall leka med oss hela tiden. Sen käkar vi MASSOR och växer hela tiden. Så snart är vi lika stora som mamma. Mamma ja hon är ett kapitel för sig. Nu är vi stora säger hon och vi får inte snutta längre. Men ibland så tar någon av oss en liten extra slurk när hon ligger i korgen. Och 1 och 1 brukar oftast gå bra. Sen springer hon och bär på leksaker för att få oss att gå ut. Men än så länge har vi inte gått på den finten, men det kommer väl snart. Vi har nämligen märkt att när mamma varit ut är hon alldeles iskall och det vill inte vi bli.

2/4  Nu tänkte vi ta över i detta hus. Vår matte skickar ut oss ur valphagen när vi har ätit och bajsat för att kunna städa. Då får vi vara i resten av valprummet samt springa vart vi vill nästan. Hallen, datarummet samt badrummet har fått sina besök. Än så länge är vi inte så tuffa och går iväg så långt på egna upptåg, men vänta ni bara. Sen leker vi jättemycket med TESS och anfaller henne både här och där fast matte är hela tiden med och kontrollerar att hon inte är för hårdhänt på oss. Ha säger vi bara vad är 1 springervalp på 4 månader mot 7 stycken 5,5 veckors valpar. Hon har inte en chans.

31/3 Vår mamma är en mycket smart mamma. När hon upptäckte att vi bara fick valpfoder så ville hon också bara ha det. Hon kräks nämligen upp mat till oss och då kan det ju inte vara något annat än det vi brukar få av matte. Nu när vi äter blandat så äter hon också blandat. Matte säger att det är naturinstinkter hon håller på med och vi bryr oss inte så mycket bara det är mat. Sen har vi blivit fotograferade igen och avmaskade. Fortfarande blääääääää. Klorna klippta IGEN. Det var ett himla tjatande med klippning av klor. Sen har vi ofrivilligt och oplanerat blivit skottränade 2 ggr. I går kväll när matte tände lampan så small 1 och i morse den andra. Det vart rejäla poffar och vi reagerade men inte så mycket. Men man måste ju få undra när det smäller. Nu har matte satt in en ny lampa i vårt sovrum och själv har hon mörkt i sitt. Hon böt armatur. Sen har EMMA utbildat sig till discjockey. Vi fick springa ute på golvet idag när matte gjorde rent i hagen och där står det en radio som EMMA klättrade på och slet i handtaget. Att det lät mycket ur den brydde hon sig inte om. Nej egentligen gjorde väl inte någon av oss det men det var hon och Night Rider som var mest intresserade. USCH vilka hundar det skall bli som skall poppa hela tiden.

29/3 Nu ni är vi stora. 4 ggr foder och inget mål på natten. Desto hungrigare på morgonen. Massor med foder och mammamat. Vilken restaurang. Sen har vi varit ute för första gången. I går eftermiddag tyckte matte att eftersom det var 17 grader på altanen och hon ville skura vår valphage så fick vi gå ut. Oj vilken stor värld det är utanför vårt rum. Nu kan vi väl inte påstå att det var någon längre stund vi fick vara utomhus. 5 minuter kanske, men fullt tillräckligt när man är så unga som vi. Sen gick vi in och bajsade ner det nyskurade golvet. Ha, matte vart inte glad men något skall hon väl göra.

26/3 Nu äter vi mat 3 ggr per dag plus av det bästa = MAMMA. I natt matade hon oss bara 1 gång.

22/3 Jodå vi fick mat 2 ggr igår men vi vet inte om matte tog fel mått för både hon och vi tyckte det var lite lite i skålen. Men det kanske är bra att spara magarna på oss. Men idag har vi fått rejält med mat båda gångerna och matte säger att vi ser ut som köttbullar allihop efter maten. Mamma ger oss ju också mat flera ggr per dag och 1 gång på natten. I dag har vi haft besök här. Ronja, eller rättare sagt No One Like You har haft besök av sin blivande familj. 2 busfrön på snart 6 år och en storebror på 10 år samt deras mamma och pappa. Tänk vad många händer hon får som kan kela med henne. Det blir nog jättebra. Sen har Thelmas mattar och hussar varit här och tittat på oss också. Mattarna och lillhusse ( som inte är så liten) tyckte att dom nog kunde ha 1 till, men storhusse tyckte inte det. Och den bruna som är så söt. Sen har vår matte talat om att den hon tänkt ha kvar skall flytta till Norge och kallas för EMMA. Hon kommer att dela sitt liv med 2 pointerdamer. Vad nu det är. Men vi hoppas hon skriver en rapport när hon kommit dit. Men än så länge så får vi nog bo kvar några veckor.

21/3 Nu har vi ätit köttfärs i 3 dagar så nu har vi fått äta bara hundfoder på morgonen. Det var helt okej och magarna stod i 4 hörn. Matte satte ner fatet och gick och åt frukost. När hon kom tillbaka var fatet tomt och hon och mamma fick städa. För stoppar man in mycket kommer det ut mycket. Sen har vi hört att vi skall få mat 1 gång till idag. Mums filibabba, säger vi bara.

18/3 Fortfarande. Vi säger bara en sak. KÖTTFÄRS ÄR GOTT. Vår matte är lomhörd och nafsad i fingrarna efter att för första gången ha matat oss med köttfärs. Den varan vill vi ha mera av. Hoppas vi får det i morgon igen och då behöver hon nog inte mata oss. Vi kan själva. Hur det sen ser ut i lådan efteråt törs vi inte tänka på, men äta skall vi. Och mycket.

18/3 Här har det varit lite turbulens sista dagarna. Men nu är allt lugnt och som det ska. För att ta det hela från början så var vår mamma väldigt hungrig i lördagskväll. Och om man inte får någon mat så serverar man sig själv. Ni ser vad vi har att brås på. 150 gram rå fläskkarré satte fart på både mammas och våra magar kan vi påstå. Inte för att det var någon större fara med oss men mammas mage var definitivt i olag. Så i söndags blev det fisk och ris. Vi tyckte att mjölken smakade lite underligt men den gick i i alla fall. Men p.g.a. detta så blev vi inte avmaskade i söndags som var tänkt. Och inte fick vi smaka köttfärs i går heller. Avmaskningen kan vi meddela att den kan vi vara utan. Vi blev det alldeles nyss och det var inte gott. Men den där matten gillar ju att plåga små hundvalpar så det var bara att svälja. Vi har blivit fotograferade igen och alla har öppnat sina ögon för länge sen även om somliga väljer att blunda när man blir fotad. Sen har vi hört ryktas att vi skall få smaka på köttfärs idag, undrar om det är som plåster på såret för avmaskningen. Vi meddelar senare om det var gott eller inte. Annars så duger mammas mat än så länge mycket bra. Och mycket är det som vi växer.

10/3 Nyfotograferade och klorna klippta. Och inte bråkade vi inte. Nej hon var lite smart vår matte för hon passade på när vi var mätta och belåtna. Rackarns vilken smart matte vi har. Men, men vi skall nog ställa till besvär nästa gång. Vi har börjat öppna våra ögon så till nästa veckas fotograferande så kanske vi ser vem som fotograferar och vem som håller i oss. Nästa gång skall vi vara avmaskade igen och då tänker vi spotta ut alltihop. Tror vi. Sen kan vi meddela att vi tänker bli maratonlöpare för vi står redan upp på våra fyra ben. Springer runt i lådan och säger till mamma, sluta slicka på oss och lägg dig ner så vi får käk.

9/3 Vi käkar och växer så det knakar. De flesta av oss har 3 dubblat sin födslovikt och Neverending Story lite till. Vad skall detta bli undrar matte. I morgon skall vi bli fotograferade igen så håll utkik. Samt få klorna klippta igen och vi tänker vara lika åliga som förra gången. Något jobb skall hon väl ha vår uppfödare. För allt annat tar ju vår snälla mamma hand om.

4/3 Jodå vi har blivit fotograferade igen. Tänker hon göra det ofta undrar vi? Matte säger att hon tänker göra det minst 1 gång i veckan tills vi flyttar. Än så länge är vi rätt hanterbara, men vänta bara tills vi blir större för då tänker vi nog protestera med mera kraft när hon lyfter upp oss. Sen har vi sett att vissa valpar får stå snyggt på bord när dom blivit en 6 - 7 veckor. Ha säger vi bara. Vänta får ni se.

3/3 I dag har vi blivit vägda och avmaskade. Det var väl rätt okej eftersom vi fick äta lite riktig mat efteråt. Ja riktig mat i vår lilla värld är hittills bara mammas tuttar. Men den maten är god och mycket säger matte för vi har ökat med nästan hela födslovikten. Oj vad vi växer, nästan så man kan se från mål till mål hur vi växer. Hon tänker även fota oss idag, men eftersom vi är så livliga och vår mamma måste absolut måste slicka oss samtidigt så får det vänta tills matte har hjälp att hålla. Sen har hon hotat med att klippa klor till eftermiddagen. Men hon ser så illa så hon måste fixa bättre lyse först. Så håll utkik på vår sida så kommer det foton till kvällen.

28/2 Här händer inte så mycket. Vi käkar och växer och vår matte säger att om vi växer i denna takt så blir vi stora fort. Vår mamma har visst vispgrädde i hallonkaramellerna. Vi har hört att det är gott med vispgrädde till Hallon så vi börjar med grädden och sen får vi se om det blir några hallon. Men efter vad vi hört så brukar det första smakprovet av annan mat än mamma vara köttfärs. Fast det får vi nog vänta lite med, men vi ser fram emot denna dag. För övrigt så brukar vår matte klappa på oss ofta och säga att vi är jättesöta. Självklart med en sådan snygg pappa och mamma. Vad kan man annars vänta sig.

26/2 Nu har vi blivit fotade igen. Vi vill hellre äta mat kan vi väl påstå.

24/2: Nu är vi födda 3 svart/vita hanar och 3 svart/vita tikar och på slutet 1 brun/vit tik. Allt gick bra och vår mamma var så duktig. Sen har vi upptäckt att hon har jättegod och näringsrik mat i sina hallonkarameller. Fast vi tror inte att det smakar så om hallonkarameller men gott är det i alla fall. Alla vi svart/vita kom baklänges men den brunvita kom med huvudet först och var störst. Vikterna var 375, 390, 400, 402, 405, 425 och brunis slog till med 427 gram. Så vi är inga småttingar inte. Just nu händer det inte så mycket mer än mat så vi återkommer när det hänt lite mer. Jo, vi höll på att glömma att vi blivit fotograferade.