S-kullens Dagbok

Nu har alla valparna flyttat och rapporten säger att allt går väl med dom. Så nu avslutar vi valpdagboken för denna gången. Förhoppningsvis får jag lite nya bilder när dom växt på sig och dom kommer naturligtvis att läggas ut. Jag önskar dom lycka till i sina nya hem.
Lino och matte Mona. Yatzy och matte Paula.

Samba och matte Annica & husse Stig Puma och matte Carina & husse Mats Zelda och matte Ulla.

3 april Herregud nu har valparna blivit dryga 6 veckor. Dom käkar och växer så det står det härliga till. Är jätteduktiga på att springa ut alldeles själva för kissning och bajsning. Äter ordentligt 4 ggr per dag och fortfarande flera ggr på mamma som inte har särskilt mkt mjölk kvar men det lilla hon har bjuder hon glatt på. Hon har även börjat lägga upp mat åt dom när jag inte är tillräckligt snabb med maten på morgonen. Dom är ute i hundgården minst 5 ggr per dag och där hamnar det mesta av bajsningen. Visst händer det fortfarande att ngn gör en hög inomhus men inte särskilt ofta. Kissningen däremot är det lite si och så med. Dom hoppar upp för trappan hur som helst och även nerför men eftersom den är rätt hög så felbedömer somliga och tror dom kan flyga och landar 50 cm ner i en hög. Men upp igen och full rulle. Här vilar inga ledsamheter inte.

Super Natural "Lino"
hane brun/vit

Super Charged "Yatzy"
hane svart/vit

Sweet As Candy "Samba"
tik svart/vit

Sweetheart "Zelda" tik brun/vit Ain't She Sweet "Lycka" tik svart/vit Sugarpie Honey "Puma" tik brun/vit
23 mars I morgon är valparna 5 veckor och nu äter dom torrfoder 4 ggr per dag, springer runt i köket och alla hoppar över kanten till valphagen när man öppnar. Det börjar bli riktig fart i flocken och leksaker bärs runt på. Enligt hunddata så har SKK plockat bort siffrorna bakom Ain't She Sweets namn och hade jag det inte kopierat så skulle jag tro att jag hade drömt det. Nu börjar man kunna urskilja vilka som är tuffast i flocken och vem som inte vill bråka. Nu händer det massor. Alla har idag blivit avmaskade igen och gott var det då inte!! Passade på att väga dom och den svarta hanen väger mest 3,3 kilo och sen kommer bruna hanen och Tik nr.3 som väger 3 kilo. De övriga 3 tikarna väger ungefär lika mkt. Runt 2,5 kilo lite drygt.

Super Natural "Lino"
hane brun/vit

Super Charged "Yatzy"
hane svart/vit

Sweet As Candy "Samba"
tik svart/vit
Sweetheart "Zelda" tik brun/vit Ain't She Sweet "Lycka" tik svart/vit Sugarpie Honey "Puma" tik brun/vit
17 mars Nu äter valparna riktig hundmat 3 ggr per dag. Alla väger kring 2 kilo. En del mer eller mindre. Bägge hanarna och Tik nr.3 väger mest. Det leks korta stunder efter måltiderna och dom tar själva kontakt med människor. Viftar på svansarna och biter i fötterna. Flera av deras blivande ägare har varit på besök och bestämt namn på just sin valp. Allt är väl och fortfarande matar Hallon dom flera ggr per dag och sover med dom på natten. Tik nr.3 har fått ett annorlunda namn i stamtavlan p.g.a. att SKK gjort fel. Hon heter enligt Hunddata Kvistagrans Ain't She Sweet123 och de där extra siffrorna har då inte jag skrivit till på registreringen. Men lite annorlunda är det så trots att jag tänker påpeka det för SKK så får det nog stå så. Lite unikt är det ju.

Super Natural hane brun/vit

Super Charged hane svart/vit

Sweet As Candy tik svart/vit Sweetheart tik brun/vit Ain't She Sweet tik svart/vit Sugarpie Honey tik brun/vit
10 mars Nu har valparna hunnit bli 3 veckor, ätit sin första omgång riktig hundmat vilket slukades med god aptit. Somliga hade lättare att fatta hur man gjorde än andra. En del stod mitt i fatet men efteråt somnade alla gott i lådan. Mamma agerade städpatrull efteråt. Dom har även fått sin andra omgång avmaskning vilket väl inte var så poppis. Dom försöker korta stunder att busa med varandra med mer eller mindre lyckade resultat. Även röstresurserna har testats med både skällningar och morrningar. Springer runt i lådan korta stunder och somnar sedan i en hög mitt på. Några av dom har försökt att ta sig över lådkanten så nu är det dags för stora valphagen. Hallon är fortfarande en mkt duktig mamma som håller rent och snyggt i lådan och ligger hos dom största delen av dagen samt hela nätterna.
 Super Natural hane brun/vit  Super Charged hane svart/vit
Sweet As Candy tik svart/vit Sweetheart tik brun/vit Ain't She Sweet tik svart/vit Sugarpie Honey tik brun/vit
3 mars Nu är valparna 2 veckor gamla och tar sig fram till Hallons tuttar på vingliga små ben. Alla har ökat rejält i vikt och de flesta väger över 1 kilo. Vilket innebär en ökning med dryga 2 ggr födslovikten för alla. Tik nr 3 har öppnat ögonen och på de övriga har det börjar glipa mer och mer. Dom äter och sover och det är så lugnt i valprummet. Det enda man hör av dom är när någon inte kommer tillräckligt fort fram till maten utan måste ta sig över eller under Hallons framben. Då kan dom bli riktigt arga och högljutt protestera.

Bilder på dom 2 veckor gamla.

 Super Natural hane brun/vit  Super Charged hane svart/vit
Sweet As Candy tik svart/vit Sweetheart tik brun/vit Ain't She Sweet tik svart/vit Sugarpie Honey tik brun/vit

24 februari Nu är allt lugnt i valplådan och alla valpar har ökat ordentligt i vikt. Hane nr. 2 har nästan fördubblat sin födslovikt vilket väl är onödigt snabbt men han är en effektiv kille vid matbaren. Han tar sig fram i lådan med blixtens hastighet och blir störtförbannad om han inte snabbt får tag i en spene. Hallon kastar i sig maten på högkant och skorpor, hundkex, ost och skinka slukas med förtjusning. I dag skall valparna och Hallon få en avmaskningskur med Banminth. Nya enskilda bilder kommer under kvällen så håll ut. Jag behöver ha ngn som håller i dom för det är svårt att fotografera och hålla samtidigt.
Bilder på dom 1 vecka gamla nedan.

Hane1

brun/vit

Hane 2

svart/vit

Tik 1

svart/vit Tik 2

brun/vit

Tik 3 svart/vit Tik 4

brun/vit

21 februari. Han har skrikit nästan hela natten och jag tror jag har lyckats sova ca. 1 timme under natten. Masserat, matat med sockervatten för uppvätskning lagt till och sen masserat skrikande valp som på morgonkvisten bajsade en hel del. Väldigt torrt och flockigt varav han fick ngn droppe paraffinolja till och mera sockervatten. Hela dagen har fortsatt i samma stil och på eftermiddagen blev skriket annorlunda och han slutade äta. Så mitt beslut blev att låta honom somna in så nu har vi endast 6 valpar.
20 februari. I dag har vi inte haft ngn rolig dag inte. Hane nr.3 som föddes som sista och minsta valp har skrikit hela morgonen fram till 12.00 då jag lyckades massera ut en stor och lång bajskorv som hade en helt annorlunda färg än de övrigas. Såg inte alls normal ut. Dessutom väldigt hård i magen men åt till och från och skrek i princip för resten utom när jag lyckats få ut ngt ur magen. Em var ganska lugn och jag trodde det vänt och släppt och bara var ett magknip. Gick och lade mig vid ca. 11.00 och sen började karusellen. Gav honom lite paraffinolja för att lösa upp det hårda men det hjälpte inte.
19 februari Efter en ngt rörig natt inte bara p.g.a. valpar som inte kommer till maten tillräckligt snabbt utan p.g.a. mattes kramp i benet i 3 timmar så har det varit lugnt och fint hela dagen. Hallon skulle kunna äta en häst om hon fick och valpfoder, kex och fil slukas med blixtens hastighet. Valparna har alla ökat i vikt sen födelsen och ser runda och trinda ut. Så hitills är allt fina fisken.
18 februari Natten har varit lugn förutom 3 ggr när ngn valp varit arg över tappad spene. Dagen har varit mkt lugn och Hallon sköter sina små som hon skall. Hungrig som bara den men jag håller igen lite för att inte riskera dålig mage eller mjölkstockning. Hon är inte helt nöjd med tilldelningen men det blir lite mer i morgon. Valpfoder äts med förtjusning, både torrt och uppblött.

Hane 1 brun/vit

Hane 2 svart/vit Hane 3 brun/vit DÖD
Tik 1 svart/vit Tik 2 brun/vit Tik 3 svart/vit Tik 4 brun/vit


17 februari
Klockan 10.52 föds den första valpen efter en ngt orolig natt med flåsande och flämtande samt lite rantning ut för kissning och bajsning. Klockan 15.22 föds valp nr. 7 4,5 timme och resultat 7 valpar är inte illa. Hallon var helt suverän under valpningen. Alla 7 är ganska jämnstora och verkar väldigt pigga och livskraftiga. Efter sista valpen fötts så äter Hallon med förtjusning allt som serveras. A-fil, hundkex, skorpa med smör, lite kalvfrikadeller och till natten 1/2 dl uppblött valpfoder.
8 februari
Allt fortlöper som det skall. Fortfarande äts maten med förtjusning på promenaderna och i skålen äts allt som ramlar ner förutom torrfoder. Magen växer och mäter nu 73 cm i omkrets. Ngt lugnare på promenaderna men är glad och pigg. Sover lite mer än vanligt och ligger gärna nära under natten.
1 februari
Allt fortskrider som tidigare. Maten äts med förtjusning men fortfarande skall torrfoder serveras utomhus. Magen växer sakta men säkert liksom tuttarna. Än har jag inte gjort i ordning valplådan men det blir till helgen. Och på måndag är det bara 2 veckor kvar till 63:e dygnet. Vi väntar med spänning.
25 januari
Allt fortskrider som det skall och Hallon är superhungrig. Fortfarande äts torrfoder endast på promenader men då får det väl vara så ett tag. Jag skämmer ju gärna bort tikar som är dräktiga. Magen växer och likaså tuttarna. Hon börjar minska ner på takten när hon är lös i skogen vilket är allt som oftast men en del avstickare görs när ngt spännande erbjuds på promenaden. För övrigt äter hon med god aptit hundmat på burk toppat med lite kalvfrikadeller både till frukost, middag och kvällsmål. Ostkaka var visst inte så dumt det heller.
22 januari.
Nu är det bara 4 veckor kvar och dräktigheten framskrider som den skall. Magen blir rundare och rundare, frukost äts fortfarande om den består av hundfoder i skogen. Men idag slog fröken på stort och åt en hel del ur skålen iofs med några kalvfrikadeller i eftersom hon p.g.a. mattes bortavaro i helgen endast ätit delikatesser och magen inte riktigt skötte sig som den skulle efteråt. Men det löser sig säkert snart för hungrig är hon det lilla livet.
19 januari:
I morse slog vi på stort och åkte till skogen redan 08.30 med fickan full av hundmat. Mkt gott hälsar Hallon. Dessutom börjar hon bli rundare om magen och tuttarna börjar likna gelehallon. Så allt fortskrider som det skall och just nu fungerar det kanon med maten även om serveringen är ngt annorlunda än vanligt. :-) Utomhus är hon pigg som en loppa men inne är hon redan betydligt lugnare och värdigare.
17 januari:
  Hallon äter inte hundfoder på morgonen utan får Färskfoder och stoppar sedan i sig 5,5 dl torrfoder under dagen ur handen på matte på promenader.
Hon är otroligt pigg på promenaderna och mkt mera sugen på mat. Men än så länge går inte torrfoder att äta ur skål. Inne är hon väldigt kelig men inte särskilt lekfull med de andra hundarna.
16 januari:
Är vi på ultraljud där vi ser minst 5 levande foster. Och Hallon äter nu väldigt bra rena proteiner, pannkaka och diverse annat gotta. Men har på promenader börjat stoppa i sig även hundfoder.
4:e veckan
. Hallon är otroligt petig med maten och matten har förfallit till att ge henne sådant hon vill ha, som rent kött och Klass färskfoder, pannkaka.
3:e veckan
I början av veckan äter Hallon fortfarande mkt bra och mycket men efter 18 dagar av dräktigheten börjar hon bli petig med morgonmaten.
2:a veckan:
Hallon äter fortfarande mkt bra och är lika pigg som vanligt.
1:a veckan:
Hallon äter som en häst och är pigg och glad men har blivit mer vidlyftig på promenaderna.
18-19 december
Hallon parades med Figge 3 ggr.