R-kullen född 060405
2 tikar svart/vita
Kvistagrans Real Hot Stuff "Chili" & Kvistagrans Really Hot Salza "Salza"
 
Fader: SVCH Rowntree I'm Explosive "Gizmo"
HD: A-A ögonlyst UA .
Moder: Formes Canis Geisha " TESS " 19 månader på bilden
HD: A-A, ögonlyst UA , Fucosidos: efter fria föräldrar.

PARENTS GRANDPARENTS GREAT GRANDPARENTS GREAT GREAT GRANDPARENTS
SVCH Rowntree I'm Explosive SU(U)CH NORDJV-03 LPI
High Score I'm-Dynamite
JWW-02 NORDUV-02 SU(U)CH NUCH Trollängens Cross Country SV-02 NV-04 NORDUCH
Barecho Fun For The Future
SU(U)CH Trollängens New Tricks
SVCH NORDUCH INTUCH
Rowntree New Wave at High Score
SU(U)CH PTCH LUCH ITCH
Rowntree Sense of Taste
Tailwind's Alva
Rowntree Quite Bright SU(U)CH Rowntree Main Attraction NUCH SV-89 Nobhill Brightest Chance
Rowntree Quite Delight
SU(U)CH Rowntree in My Mind SU(U)CH Tailwind's Lucky Charm
SU(U)CH Rowntree Pure Velvet

Formes Canis Geisha

 

Cleavehill Witch's Brew

Cleavehill Rocka Fella

GBSHCH Shipden Chuckberry

Caraday Sweet Emily

Cleavehill Just Like Witch

Cleavehill Loyal Spirit

Eastriding Keyboard Kate

SVCH Cleavehill Ella Louise

 SU(u)CH
Eastriding Black Tuxedo

Cleavehill Sleigh Ride

Eastriding Ebony And Ivory

Cleavehill Tri-True Bliss

Cleavehill Tri-True Spirit

Cleavehill Adorabubble

 

Dagbok för vår R-Kull.

Uppdaterat 090130 Av denna kull finns bara "Salza" kvar i livet. Chili blev överbackad av en bil vid 11 veckors ålder och höftkulan hoppade ur led vilket aldrig ville bli bra utan vid 7,5 månads ålder var vi tillbaka till Strömsholm och vid beskedet om att kulan luxerade och det skulle bli en lång och besvärlig operation med osäker utgång så fick hon somna in hemma hos min veterinär dagen efter.

Däremot har Salza utvecklats till stor belåtenhet. Vid 2, 5 års ålder kan hon titulera sig SVCH, LP1, LP2, LP3 är uppflyttad ur appellklass med kanonhöga poäng. 306 av 320 möjliga. Dessutom är hon MH beskriven. Så den flickan har vi stora förhoppningar på i framtiden.
 

6 juni Nu har Salza flyttat och Chili varit ensam i 5 dagar. Allt har gått jättebra med Chili och hon busar och leker med sig själv och med de vuxna hundarna. Ingen är väl egentligen så intresserad av att ha en liten valp hängande i öronen men det flyter på väldigt bra. Hon verkar vara en trygg valp som busar runt och fortsätter det påbörjade projektet med gropen till Kina :-) Men gräsmattan är inte så speciellt fint för övrigt så det gör inte så mycket. Bilder från den sista dagen med syrran kommer så småningom på denna sidan. Och kanske någon bild på enbart Chili om matte får till något riktigt bra.

23 maj Nu springer tiden lika fort iväg som vi. Full rulle är det men ibland måste vi sova en stund. I går blev vi avmaskade igen och det var lika välsmakande som vanligt. Matte säger att vi är konstiga små valpar. I helgen har vi haft besök först av Salza's blivande matte. Jag tror hon tyckte vi var lite söta faktiskt. Vi har satsat på att gräva en stor grop till Kina eller en jättefågeldamm kanske. Med guldfiskar i, tänk så kul det vore att fånga fisk tror vi att vi tycker. På lördagen jobbade matte i 6,5 timme så då fick Magnus sköta om oss. Och det gick väl bra det också. Vi är inte så kinkiga bara vi får mat och får vara ute så är vi nöjda. I söndags kom vår faster hit men vi fick bara träffa sekreteraren hennes och då var vi sååå trötta. Men hon hade med sig 2 skojiga leksaker från faster men dom snodde ju morsan. Hon bara älskar saker som piper. När hon hade åkt så kvicknade vi till för att röja runt en stund och sedan slockna innan nästa besök. Usch det är tröttsamt att ha främmande :-) På kvällen röjde vi järnet i hallen, vardagsrummet och köket med alla de stora hundarna. Mamma är ju bäst förståss och henne törs vi terrorisera men de andra är vi lite försiktigare inför. Dom kan låta lite illa ibland om man rycker tag i deras svansar eller öron eller snor någon av deras leksaker.

17 maj Nu ni anfaller vi i hela huset. Nu på morgonen fick vi följa med de stora tjejerna ut på framsidan. Där fanns det en jättestor trappa, men efter att ha varit försiktig första gången så sprang vi upp och ner flera ggr efteråt. Skitkul var det och det hoppas vi att vi får göra flera ggr. I går träffade vi på snabeldraken och den var läskig minsann men mamma och Jennie sa att det var inget farligt och att den skulle vi minsann få träffa på fler ggr. USCH säger vi bara, en 12 meter lång grå orm som låter illa är ju inte direkt vad man vill stöta på. Vi har hört ryktas att nästa vecka skall vi få följa med mamma till stora skogen. Det blir spännande. Undrar vad vi kan hitta där. Dessutom har vi hört att snart är det dags för träff med Stickmyggan. Och då skall hon stickas minsann. Usch och fy men det är väl sådana smällar man får ta när man är hund har vi förstått. Förresten så är vi 6 veckor nu och stora tjejer som äter 4 ggr per dag. Och massor enligt matte. Klart det annars kan man ju inte växa och bli lika stor som alla dom andra i huset.

11 maj Nu har vi haft besök av "farmor" och vår storebrorsa fast honom fick vi inte träffa. Men hans matte och husse tyckte vi var jättesöta och farmor tyckte också det. Sen har vi varit ute flera ggr per dag och mer lär det bli har vi förstått. Vi har hälsat på grannen och hennes barn och skuttat runt i gröngräset som kalvar på grönbete. Livet är rätt kul faktiskt. Vi äter foder 3 ggr om dagen och sen äter vi på mamma också, springer runt i köket och har hälsat på de andra hundarna i huset. Många var dom och alla ville pussa på oss. Sånt larv, det har vi inte tid med. I morgon kommer Chili's nya ägare, ja eller rättare sagt delägare samt hennes storebror. Ja alltså Chili's storebror Charlie. Det blir kul tycker vi.

6 maj Nu har vi haft besök av vår första blivande ägare. Hon hade med sig 2 leksaker till oss och dom är jättekuliga. Lite stora kanske men så är vi inte så stora än så länge, men vi jobbar på det. Det är hon som skall ha Salza och vi tror hon gillade oss trots att vi var lite tråkiga medan hon var här. Vi sov mest. På eftermiddagen/kvällen så fick vi flytta till stora hagen och då ni skulle ni sett på race. Flera gånger under kvällen var vi uppe och busade runt massor i hagen lång stund minsann. Så egentligen var det bara så att vi var hämmade av för litet utrymme. Men nu när vi fått större så skall ni få se på sjutton. Nu tänker vi ta världen med storm minsann. I går käkade vi 2 ggr foder och massor med ggr mamma som för första gången varit ifrån oss flera timmar. Men det gick ingen nöd på oss för vi sov så snällt.

2 maj Men går tiden fort eller gör den. I morgon är vi 4 veckor gamla. Vad händer i våra liv för tillfället. Jo vi käkar och växer och har en utomordentligt noggrann och snäll mamma. Inte en bajs så långt ögat når och hon är inte ifrån oss långa stunder inte. Men under den tiden passar vi på att sova för det mesta. Visst har vi våra busstunder men är man proppmätt så är man. Vi har hört matte prata något om STORA hagen eftersom vi nu försöker komma över lådkanten. Så det skall bli spännande med lite större plats att tumla runt på. För övrigt så får vi smaka på hundfoder 2 ggr per dag men alldra godast är ändå mamma. I morgon skall matte ta nya kort på oss har hon lovat. Vi får väl se hur det blir med den saken. Klorna har vi hunnit klippt flera ggr sen sist.

27 april Nu har vi fått smaka på annat än mammamat. I 3 dagar har hon gett oss lite smakprov av valpmaten. De 2 första dagarna endast 10 små kulor. Första dagen tyckte vi båda att det var konstigt. Den ena fick tvingas lite men den andra smaskade och åt efter en stund. Dag 2 likadant fast då var nog den ena mätt. I går fick vi 15 kulor var och bägge slängde sig på det och åt och åt och smaskade. Gott, gott det vill vi ha flera gånger. Sen är vi definitivt mer rörliga och snackar betydligt mera medan vi stapplar runt i lådan. En av oss passade på att sjunga det stora vargskriet när matte lyfte upp henne. Försök till ett yl. Matte bara skrattade.

24 april I går klippte vi klor igen, dom växer med rekordhastighet. Och sen blev "paddorna" avmaskade för första gången. Det vart inte som matte trodde spott och fräs, men vänta ni tills nästa gång. Då skall vi minsann protestera. För övrigt så börjar vi på vingliga ben ta oss runt lite mer i lådan och dessutom börjar vi låta. En av oss låter som en katt som fräser när man lägger henne på rygg. Men det är bara en liten stund och sen slappnar hon av och somnar så sött. Dessutom har det blivit bestämt vad vi skall heta i stamtavlan. Kvistagrans Really Hot Salza & Kvistagrans Real Hot Stuff. Tilltalsnamn: Salza och Chili. Passande på två eldiga tjejer.

20 april I går öppnade en av tjejerna ögonen ordentligt och i dag är  ögonen öppna på bägge två. Fortfarande käkar dom som hästar och växer som ogräs. Allt väl alltså.

16 april Tjejerna käkar och växer med rekordfart. Allt till synes väl med bägge samt mamma hund som senaste dagarna gått ifrån dom ca. 3 ggr per dag i 2-3 minuter.

13 april
Kloklippning fick vänta tills idag och det var inga problem. Snälla små tjejer! I natt har någon försökt sig på livets första skall och skrämde mig rejält innan jag fattade att dom faktiskt börjat låta också. Båda ökar stadigt i vikt men en av dom mer än den andra. Dom växer så det nästan syns från dag till dag. Så snart så vågar jag tro att dessa skall klara sig.

11 april Nu har tjejerna fastnat på bild också. Och har mer än fördubblat sin vikt med råge. I morgon skall vi klippa klor.

10 april Tjejerna käkar och växer i rekordfart så just nu känns det lugnt. Bägge två har ökat dryga 90% av sin födslovikt vilket är mycket. Men det är klart med full tillgång oavbrutet till mjölktunnan så kan det väl inte bli annorlunda. Bilder kommer när jag törs tro på detta. Så håll ut, det kommer.

8 april Mattes magkänsla var tyvärr riktig för i dag vid tolvtiden dog hanen. Han hade fortsatt att gå upp men inte i samma takt som tjejerna och det blev aldrig det typiska kluckande ljudet när han sög. Så när matte kom hem efter att ha handlat i max 55 minuter så låg han död och Tess hade fullt upp att få liv i honom vilket var meningslöst. Så nu är vi väldigt ledsna och oroliga för tikarna. Inget visar att det skulle vara något fel på dom. Dom bara käkar och växer och blir så runda om magen men än törs vi inte släppa våra tummar. Så veckan framöver kommer att bli orolig minst sagt. Håll alla tummar ni har när ni får tid.

7 april I går eftermiddag och kväll var matte lite orolig för killen. Han hade börjat med att öka ordentligt och så vände det och gick ner. Det vet matte också att det brukar vara så men. Mattes nerver var på helspänn och hon tryckte dit honom flera ggr under kvällen fram till 24.00 ca. Sen slocknade hon i sängen bredvid valplådan och vaknade någon gång under natten och kikade till på en kille som hängde fast i en av de största snuttarna och sög och sög. Jag tror hon somnade rätt ovaggad då och i morse vid vägningen hade det vänt åt rätt håll. Han har fortsatt så under denna dag så det vände nog i natt. Tjejerna har ju som tjejer är tagit för sig så dom gick aldrig ner vad matte kunde se i alla fall. Hon väger dom gudskelov inte dygnet runt. Ni som väntar på bilder får nog vänta ett litet tag till för för det första är matte lite skrockfull och sen tror hon inte ni vill titta på min vackra nos hela tiden. Så fort hon lyfter en valp över lådkanten så är jag där och mycket bestämt talar om att det blir inte tal om den saken. Så ni får vackert vänta tills jag är ute mer än 1/2 till 1 minut. Då kanske hon kan passa på. Fast bara en och en för fort går det när jag går ut minsann. Men som ni säkert hört. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men för säkerhets skull. HÅLL TUMMARNA ett tag till.

6 april Valparna käkar och växer och hittills har dom gått upp 15% av födslovikten. Men det är ju inte så konstigt med all den maten som mamma Tess producerar. Snacka om gående middagsbord, det är bara att välja och vraka. Tyvärr är en del av Tess snuttar väldigt stora så valparna har vissa problem att nå runt dom, men det löser sig väl när dom blir större och mer uppkäftiga. Allt verkar hittills gå åt rätt håll med småttingarna och ni som väntar på kort får vänta lite till för jag törs inte ta ut något i förskott. Bilder tar jag ändå så det blir från start i alla fall. Men jag sparar på dom lite grann.

5 april Nu har dom anlänt fast inte riktigt som varken jag eller matte räknat med. Vid 00.30 tiden i natt så gick matte och jag och lade oss i valprummet. Inga stora tecken som visade att det var så nära men för säkerhets skull. och det var väl tur för helt plötsligt började jag skaka och bli väldigt orolig och ville ut. Men matte hade ingen lust med det så det blev att stanna kvar inne. 00.45 satt jag i valplådan och då gick vattnet och sen kom det klart rött blod. Men inget mer hände. Inga värkar eller något sådant. Så matte tog det säkra före det osäkra och ringde Ultuna som tyckte att eftersom vi hade så långt så var det lika bra att åka in. Matte packade bilen full med varma plädar och fällar och handdukar. Glömde plånbok och allt sådant. Jag och valparna var viktigast just då. Det andra löser sig. Efter ca. 40 minuter och några stopp för att matte skulle titta till mig så började jag krysta. Matte stannade bilen och klev in där bak. Ut hjälptes vi åt att få en svart/vit hane som var döfödd. När den var ute och noggrant kollad fortsatte matte resan mot Uppsala. 20 minuter senare började jag krysta igen och då hann inte matte stanna bilen förrän jag fått ut en död brun/vit hane. Matte gnuggade och slungade men förgäves. Jag gjorde också mitt bästa och slickade och slickade men inte hjälpte det. In på Ultuna kom vi sent om sider och fick ett rum med fällar på golvet. (Valprummet) var upptaget med kejsarsnittad tik och valpar. Efter ca. 1 timme krystade jag igen och efter ett tag kom det 1 levande svart/vit hane som var jättearg när matte gnuggade honom. 4 minuter senare krystade jag ut en levande svart/vit tik som inte var fullt lika arg, förrän veterinären nöp henne i nackskinnet. Herregud hur hon vrålade. Sen var det lugnt och jag pysslade med mina småttingar. Ca. 55 minuter senare krystade jag ut en svart/vit tik till som var en riktig ilskbigga vid gnuggning. Så småningom lade jag mig till ro och dom fick lite mat. Matte trodde det var tomt men veterinären var tveksam så matte ville absolut ha en röntgenplåt på innehållet i magen. TOMT var det. Så kontentan av det hela är att hem åkte vi med 1 hane och 2 tikar. Alla svart/vita. Dom är inte så hemskt stora, men större än valparna i min förra kull men ändå. Hoppas alla håller tummarna för att dessa får leva. Det gör i alla fall vi.

4 april Fortfarande serveras det gotta i min matskål. Det gillar jag för att inte tala om kvällsmackan. Det är en favorit på denna kenneln minsann. Nu skall ni inte tro att det är någon speciellt smaskig macka med massor av gosaker på inte. Nej bara 1 skiva hårt bröd, men det gillar vi allihopa. Och matte är nöjd för det är billigt också. I dag har jag haft det lite jobbigt. Börjat bädda lite här och där, 1 stund i soffan (matte inte glad), 1 stund i valplådan. Matte nöjd, flåsat lite och kissat mycket. Men eftersom matte tempat mig och den inte har sjunkit under 37 grader så är det nog inte dags än. Och dessutom har jag faktiskt klämt i mig 3 portioner mat under dagen. Men snart så är det den stora dagen då vi vet vad som döljer sig där inne.

3 april Nu törs hon inte varken mäta eller väga mig längre. Och idag har hon fått tips om att inte lägga ut fler bilder för då kanske ni tror att jag skall spricka. och det finns en viss risk faktiskt. Men nu är det inte långt kvar innan dagen D. För övrigt är allt som det skall med mig. Jag äter, fast för tillfället mest gotta som blodpudding, lite lever, kokt skinka, pannkaka och hundmat å burk. Ja matte är en rätt snäll matte som ser till att jag får i mig det jag skall även om det inte är så mycket torrfoder direkt. Varför skall man äta sådant när man kan få annat betydligt mer välsmakande. Dessutom äter jag lite vita kaniner också. För er som inte vet vad det är så kan jag meddela att matte kallar vitaminer för vita kaniner. Max tycker hans farmor är knasig då och det kan man väl hålla med om. Ha det så gott för nu skall jag/vi sova.

31 mars Dagens mätning är med vågen. Här har man blivit vägd och resultatet var 29 kilo. Min normala vikt är kring 20. Vad skall detta sluta någonstans? Ja ni det kan man undra. I dag har jag mått lite illa och ätit dåligt, men tycker ni det är underligt med denna magen. Var skall maten få plats någonstans? Sen har småttingarna börjat med jenkadans i magen och matte har suttit och tittat på en mage som bular sig både här och där. Hon tycker det är SÅÅÅÅÅ gulligt. Jag kan meddela att det tycker inte jag!!

30 mars 10 dagar kvar 81 cm kring buken Här kommer bild på eländet. PUST, STÅNK och STÖN.

28 mars Nu ni börjar det bli riktigt jobbigt att få ner maten på morgonen. Men matte har kommit på ett knep: På morgonen serveras enbart Klass färsfoder och det kan jag ju inte låta någon annan få så det slinker ner minsann. Fast jag får pressa ner det sista för jag tror att matte tror att jag är en större hund än vad jag är. Hon har till och med bytt ut den vanliga starter puppy mot MAXI babydog. Orsaken är att i lördags började jag krångla lite med alla mål så då inhandlade matte 1 kilo Maxi Babydog. Det är lite större bitar och blir inte så kladdigt. Sen köpte hon 1 burk Vov med leversmak och då klämmer jag i mig 3 portioner under resten av dagen. Så nog får jag mat så det räcker allt. Både till mig och till mina små. Jag har sett i gästboken att den blivande pappan har synpunkter på ungarnas sport. Försök själv att träna höjdhopp eller längdhopp i min mage. DET GÅR INTE!! Jag är varken lång eller särskilt hög. Nej mina barn har sett för mycket på Let's Dance så nu övar dom på slowfox och vals. Så småningom blir det Latinamerikanska danser tror jag. Det är lite mera fart och fläkt över sådana. Och det passar små TESS ungar säger matte.

25 mars Nu ni har jag haft besök av en av mina söner. Det var väl lagom kul förutom att han faktiskt skötte sig riktigt bra. Men herregud vad stora dom blir på 1 år, det är ju tur att dom inte kommer ut så där stora. Han luktade på mina hallonkarameller vilket jag blev jättesur över. Just nu är jag lite rädd om mig själv och min mage. I går kväll när jag låg i mattes säng och sov som bäst hoppade Gloria upp på mig. Tror ni jag blev något irriterad. Jag flög upp och sa: Din klumpiga kärring du får väl se dig för!! Fast när Gloria hoppade ner så skämdes jag lite. Hon kan ju inte rå för att hon är gammal och klumpig och trångt i sängen var det också. Sen låg matte och klappade på magen jättelänge och tyckte hon kände hur dom rörde sig därinne. Då blev ju hon nöjd, hon skall nog få känna på sparkar hon. Alla tränar för medlemskap i fotbollslandslaget. Både kvinnligt och manligt för jag har sett på TV att det gick bra för dom på OS. Vänta ni tills mina barn kommer med då vinner Sverige allt som går att vinna. Maten går fortfarande ner på högkant och i morse var det riktigt lätt att klämma i sig den. Så det går framåt.

22 mars Ja mat på morgonen är fortfarande inte så där väldans lätt att få ner, men som ni alla säkert förstått så ordnar det sig med lite extra gott som skinka, blodpudding, VOV burkmat och för tillfället Klass färskfoder. Blandar matte i det i maten så går det för det mesta ner. Till lunch, middag och kvällsmål är det betydligt lättare att få ner massor med valpfoder med lite iblandning av diverse godsaker. Det är tur att vår matte vet hur man skall göra med dräktiga tikar för att dom skall vilja äta. Matte har återigen mätt magen och nu är den 75 cm i omkrets. Vad skall detta sluta med tror ni? Elefantungar eller?? Det vill jag inte ha men det är klart om dom kliver ur mig lika enkelt som dom gör på reklamen för Yarisbilen så okej då. :-)
För övrigt hänger jag fortfarande med på de långa och sköna skogspromenaderna med schäfrarna, men att hoppa runt i snön är inte riktigt lämpligt upptäckte jag idag när jag försökte. Det blev som lite svårt att ta sig tillbaka ut på vägen. Men ibland måste jag ju kolla vad alla andra har för sig där ute.

14 mars Mat på morgonen är fortfarande äckligt. Utan 2 skivor skinka i pyttesmå bitar så går det inte ner precis. Men ni vet ju hur det är med vår matte och illamående tikar. Hon gör som vi vill och blandar i lite gotta. Pyttelite enligt min mening så jag tror jag får fjolla lite till om här skall bli något riktigt gott i skålen. Om man tittar riktigt bedjande och ser alldeles fruktansvärt illamående ut så kanske det funkar. Tror jag skall försöka i morgon. Men på em. och kvällen går maten fortfarande ner på högkant. Så då lägger hon på extra mycket och det slinker ner med en ganska bra fart. I går tyckte matte att jag var tjock minsann så hon mätte magen och vet ni ? Den var 67 cm i omkrets. Matte kom ihåg att Hallons syster hade varit ungefär där och kollade när. Vid 7 veckor på väg!! Hallå !! Jag var igår bara 5 veckor och 1 dag på väg. Var skall detta sluta? Får väl ha höfthållare eller vad det heter som människor har för att hålla in magen innan detta är klart. Men det mysiga med att vara dräktig är att matte klappar jättemycket på magen min och det gillar jag.

11 mars Inte klarade jag mig denna dräktighet inte. Från vad då kanske ni undrar. Jo illamåendet. I morse gick jag för första gången ifrån maten och lämnade lite i skålen. Vet ni vad som hände då? Jo det hamnade små, pyttesmå bitar av kokt skinka i den och då kunde man ju inte lämna det till dom andra. Så alltihop slank ner minsann. Är jag lurad eller ?????? Men matten såg i alla fall väldigt nöjd och glad ut den rackaren. Tuttarna (hallonkaramellerna) har växt till sig ändå mera så någon kommer att äta på dom så småningom. Det är jag helt säker på. Men jag tror inte att matte har en suck för det kommer att ligga alldeles fullkomligt underbara små knyten där och suga mjölk ur dom minsann. Nu börjar jag längta och vi skall inte tala om vad matte gör. Hon klappar mig på magen väldigt ofta och det är faktiskt riktigt mysigt. Ni vet som känner mig att allt ljus på liten TESS, då är livet fullkomligt. Ni skulle bara ha sett vad jag lyckades med vid ultraljudet. Full uppmärksamhet och klappar från 4 personer. Och allt bara för att jag låg alldeles blixtstilla på rygg och pratade. Jo det är så att jag kan prata. I vårt hus gör jag och Gloria det. Ibland blir det långa harranger säger matte. Och då får man klappar minsann. Man säger bara: DET ÄR SÅ SYND OM MIG, JAG HAR INTE FÅTT KLAPPAR PÅ FLERA DAGAR. Och då får man klappar. Prova får ni se. Det funkar i alla fall i detta huset.

8 mars Ha ha nu kan jag börja fjolla för matte har sett simmarna i magen minsann. Hon fick ett kort på en av dom men utan bruksanvisning går det inte att se vad det är direkt. Veterinären sa att det såg ut som en snorloska. USCH vilken elak man. :-) Och konstig var han också. Han nästan gick på alla fyra när han kom för att hämta oss. Han har visst också diskbråck, precis som matte. Men så där har jag aldrig sett henne och hoppas jag slipper det, och hon med. Men han hade något i en låda som jag gärna hade tagit med mig hem. En liten valp!! Den var gul och såg ut som en björn fast med bara 1 öra. Den bar jag runt på och visade för både matte och Sinnica som sa att den var jättefin, men att dom inte ville att jag skulle få sådana valpar precis. Så kinkigt kan man tycka fast det är klart det var lite dåligt med liv i den förståss så jag väntar nog på egna riktiga valpar. Men det är ju såååååååååå långt till dess tycker både matte och jag och några till vad jag hört.

7 mars Jag vill bara berätta om att i går var det synd om lilla jag. På morgonen pinade jag i mig maten. Man kan ju inte låta någon annan få av den goda. Men det skulle jag visst inte ha gjort för när matte kom hem på em. hade jag kräkts massor. Det kan ha berott på att jag fick smaka resterna av mattes lunch vilket inte var mycket för jag fick minsann dela med Jennie. Kan inte förstå varför hon också fick. Men inte vet jag om biff Stroganoff med ris och grönsaker var för hårdsmällt för mig men upp kom det. Senare på kvällen var det i alla fall inga problem att äta. Och inte i morse heller + att jag har tiggt åt mig ett litet lunchmål också idag. I morgon skall visst matte och jag åka och träffa Sinnica (hon som äger Gizmo). Jättekul förrutom att matte har skvallrat att jag skall läggas på rygg och rakas på magen samt smetas in med kall gele och sen skall dom köra någon konstig apparat på min mage. Sen ser man på en TV om det finns några valpar i magen och jag vet i alla fall många som hoppas på det. Speciellt matte och faktiskt hoppas jag också på det för man blir lite bortskämd då. Och inte så lite heller. Det ser jag fram emot.

4 mars Nu har Charlie och Ninni varit på besök och inte blev jag hungrigare för det, men jag fick i alla fall massor av klappar på magen av Ninni. Hon tyckte också att jag var tjock precis som matte säger och hon drömde i natt att jag fick 9 valpar lätt som en plätt. Allt gick bra och alla var stora och fina OCH svart/vit tan. Det sistnämnda tror vi inte stämmer för då skulle matte bli väldigt förvånad. Ja och alla andra också förståss. Något skall väl Gizmo ha bidragit med?? Men vilken färg det är på valparna spelar för min eller mattes del ingen roll bara allt går bra och att det är valpar. Men det vet vi på Internationella Kvinnodagen och då får vi se om matte kan fortsätta med favoritmaten. RC Starter Puppy som är en höjdare vill jag lova även om det går lite trögt på morgonen. Men under dagen så får jag nog i mig det jag skall. Fast till natten (sent) skulle jag nog kunna tänka mig 1 mål till. Men det lär väl dröja kan jag tro. Matten är lite kinkig och vill inte att jag skall bli tjockare än nödvändigt, men vad då? Lite skall man väl ha att ta av när illamåendet sätter in, för det brukar det göra igen. Men det är klart att denna gången beter jag mig lite annorlunda än förra så man kan aldrig veta.

28 februari Jag tror dom har gjort det!! Vad då undrar ni säkert. Jo förra gången jag var dräktig och när Jennie varit dräktig så önskade vi ett foder som var speciellt lagat för illamående tikar. Och jag tror matte har hittat på det. I alla fall så var morgonmaten Bläääääääää!! Trots att matte hade slagit till med lite rester (mycket lite) och en äggula. Äggulan var väl god och resterna men det vanliga Nääääää !! Men då kom hon på att när Hallon var lossasdräktig hade hon ju köpt RC Starter Puppy och gissa vad som hände? Det gick ner i ett huj. Riktigt smaskigt faktiskt så nu tror jag matte får åka på affären idag och köpa mera. Hon har sett att det finns ett foder som är till för tikar från 1:a löpdagen till dag 42 i dräktigheten men det fanns visst bara i 10 kilos säckar och eftersom det redan gått 23 dygn så kanske det är dumt att investera i så stor säck för tänk om jag INTE är dräktig. Även om alla tecken visar på det så törs inte matte tro på det. Men nästa vecka så vet vi hur det står till. Sen kan jag berätta att på gårdagens promenad så for jag runt i full galopp i ungefär 45 minuter och sen gick jag över i fullt trav. Inte för att jag direkt var trött men matte säger att jag börjar se värdig ut. Undrar det ja för jag tycker jag ser ut som vanligt och man kan väl inte skena som en galning jämt.

24 februari Vet ni en sak? Jag har nu i nästan 3 veckor varit SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ hungrig, men i morse hade jag vissa problem att få ner maten och ändå hade hon inte lagt på mera än vanligt. Sen är det ju så att Hallon brukar inte alltid äta upp sin frukost ordentligt och så fort hon gått därifrån har jag kastat i mig alltihop. Men i morse var det ett mycket segt försök. Jag lämnade faktiskt kvar det mesta i skålen och det var inte mycket från början. Så matte hon hoppas och hoppas. På vad då undrar jag? På att jag skall börja må illa säger hon. Vilken taskmört hon är, jag vill inte må illa det kan hon göra själv. Tänk vilken bra idé. Mattar mår illa och vi bär på valparna. Perfekt arbetsfördelning. Sen säger matte att jag är lite rund om magen och att det börjat växa hallonkarameller där. Hmmmmmmmmm. Undrar om den godisråttan tänker äta upp dom då när dom växt till sig. Jag får passa mig tror jag!!

19 februari I dag har det varit katastrof på matfronten. Maten serverades klockan 18.45. Hon var inte hemma och kunde falla för mitt gnäll. Som tur var kompenserades det med extra tilldelning och eftersom hon inte själv orkade äta upp sin biff så fick vi lite sådant till efterrätt också. Så okej då hon är nästan ursäktad, men bara nästan.  Vi får väl se om det blir någon kvällsmacka för annars tänker jag bita henne i benet eller nåt. Någon ordning får det ju vara på denna virriga matte. Eller vad tycker ni?? Skall inte dräktiga (alldeles superdräktiga) om jag får säga det själv Tessar ha mycket mat redan nu? Men jag har hört henne viska om att denna gång tänker hon inte börja med fjollerierna förrän det beryktade ultraljudet är gjort. Det skall vi nog bli två om.

16 februari Tess vill bara meddela att det faktiskt serveras mera mat i detta hus. Lite mera, alldeles för lite enligt mig. Och mat det är livet det. Jag skulle nog kunna äta en hel ko just nu för om någon lämnar lite mat så är jag snabb som blixten att äta upp det. Sen har jag börjat tycka att mat skall serveras klockan 15.00 för då brukar jag högljutt tala om att HALLÅ det är matdags nu. Än så länge går inte matte på det men jag jobbar på den saken. Men om man stoppar in mycket så behöver man gå ut oftare så matte har hotat med indragning av matportionerna för hon säger att jag börjar bli tjock. Har ni hört något så oförskämt, jag tror jag flyttar!!

13 februari
Nu har det gått 1 vecka drygt sen vi hade en date i skogen. Om det resulterat i valpar vet vi inte än men Tess är mycket lugnare inomhus och framför allt hungrigare. Utomhus är det samma fart som vanligt vilket = Fullt ös medvetslös !!

7 februari
Vi har haft en ny date med samma resultat. Om cirka 4 veckor gör vi ett ultraljud för att se om det tagit sig.

5 febuari.
Nu har dom funnit tonen och vi har haft en lyckad parning i skogen. Myspys förutom -10 grader men vad gör det.