Änglahundar.


REGNBÅGENS BRO
Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord. På den här sidan himlen finns en alldeles särskild plats som kallas regnbågens bro.
När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör, så kommer den till Regnbågens bro.
Där finns ängar och kullar för alla våra små vänner så att de kan springa och leka tillsammans.
Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.
Alla djur som varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör.
De som varit skadade eller lemlästade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.
Alla djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak, de saknar alla någon särskild som de varit tvungna att lämna kvar.
 Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.
Dess klara ögon är intensiva, kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt från gruppen, flyger över det gröna gräset,
benen bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig och du och din älskade vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.
 Du får överlyckliga pussar i hela ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet och du ser ännu en gång
 in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.
Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens bro….. för att aldrig mer skiljas åt.
 

Kvistagrans Fina Fiffi. " Skorpan "
Född 1994-05-25 Död 2002-08-19 

Skorpan var en tikvalp i min andra kull. I den kullen föddes 8 valpar. 4+4. Jag hade bestämt att jag skulle behålla en tik i den kullen och valet var inte svårt. Redan från början var det henne jag såg. Hon var en mycket mjuk och arbetsvillig hund. Alltid glad och positiv till det mesta. Utställning var något hon tyckte var jättekul. Tyvärr tyckte hon lika mycket om mat och var väl därför oftast i för högt hull. Men en hel del CK:n hann det bli men tyvärr inget cert. Av hennes syskon är hon och 5 till HD-röntgade och alla UA.
Jaktträning var något hon var jätteduktig på. En suverän näsa och bra och effektivt sök. Sista gången på kursen skulle vi få leta rätt på alla rapphöns som var utsatta till de tidigare hundarna. Och hon jobbade otröttligt men kom inte till fågelkontakt förrän ledaren gick för att sätta ut en åt henne också. Efter att under 2 kurser varit helt fast i flog så blev det för mycket när hon lyckades stöta upp 10 på en gång. Oj vad hon sprang och eftersom matte såg det komiska i det hela så blev väl inte bestraffningen allt för hårt. Efter ett par år var vi med på jaktträning på fritt gående fasaner och oj vad hon sprang. Men hjälpredans sko storlek 43 i baken stoppade väl henne något. Den gången i alla fall. Under hela träningstiden hade vi  problem med avlämningen och därför startade vi aldrig på något prov. Tyvärr gick hon bort allt för ung p.g.a. komplikationer efter en borreliainfektion och vi saknar henne väldigt. Vi kommer alltid att minnas denna vänliga varelse som älskade valpar av alla de slag och var en underbar mamma till 3 kullar.
 

Till minne av.

Kvistagrans Glittrande Gloria
Född 96-03-23 Död 07-05-07

Gloria är född i en kull på 5 valpar 2+3. 4 av 5 är höftledsröntgade 1 med resultat U.A. och 3 med resultat Grad A. P.g.a. valpdöd med efterföljande kastrering i hennes 2:a kull blev det inga fler valpar för Gloria tyvärr. Gloria är den mest personliga hund vi haft, pratade och skrattar och gillar inte att bada. Ja om det inte var skitdiken förståss. Men vad gör det för hon var mattes älskling i alla fall. Sov gärna i sängen under täcket och hade en mycket bestämd åsikt om det mesta här i livet. Hon gillade nästan allt och alla men hadeen stor antipati mot schäferhanar. Hon blev påflugen av en vid 4 månaders ålder och efter den första chocken reste hon sig upp och skrämde iväg honom och sen trodde hon att det fungerar med de flesta. Detta gälldeendast hanar av denna ras. Annars var hon en mycket duktig lektant åt allehanda valpar. Hård men rättvis. Vilket inte gällde den sista valpen i hennes liv. Lilla Lycka lekte hon med massor under de korta veckor dom fick leva tillsammans.

Gloria har haft en valpkull med Pygmalia's Rosenkavaljer.