Jennie's Dagbok under sin andra dräktighet.

25/2 Ja nu är det över och man är smärt och smidig igen. Fast det ligger 7 små jättesöta saker vid mina tutar. Om sanningen skall fram så liknar jag Brigitte Bardot eller rättare sagt ännu mer för hon hade bara 2 tuttar och jag har många. Dom föddes igår och allt gick bra, men jag har en fundering? Hur kan det komma sig att alla utom den sista kom baklänges? Är det bara för att göra allting besvärligt eller försökte dom krypa tillbaka eftersom det inte var rätt dag? Eller???? Nu tänker jag inte skriva mer i denna dagbok utan valparna får ta över i en egen dagbok så småningom. Läs den gärna för dom har säkert en del synpunkter om livet.

22/2 Inget är som väntans tider. Nej det kan man hålla med om. Det är tråkigt, trist och alldeles oerhört tråkigt. Vi väntar och väntar och just nu är det väldigt tyst och lugnt här hemma för Gloria är hos Rita och Tess hos Fabian och Ollie. Så nu sover vi, ja i alla fall försöker jag att vila upp mig inför det som komma skall.

20/2 Nu ser man vågor utanpå magen när dom spelar vattenpolo. Fast jag vet inte vad dom har för boll för det blir rejäla "bulor" på magen. Har haft lugnt och skönt i några dar från den lilla terroristen. RITA har tagit över lekandet, men nu har hon åkt hem och tagit Gloria med sig så nu är det bara jag och TESS hemma. Men det blir lite mindre trångt i sängen i natt så man kanske slipper sitta upp och sova. Fast i natt låg jag ner nästan hela natten förutom när det trängde på. Men matte är så snäll och går upp 2 ggr per natt så jag får gå ut och kissa. Maten är än så länge till belåtenhet och det är möjligen endast för få smörgåsrån. Matte säger att nu är det inte långt kvar och det ser jag fram emot.

18/2 Vår veterinär tror inte att det är vattenpolo dom spelar där inne. Hon säger att dom har övergått till handboll. Och det vete sjutton om hon inte har rätt. För tillfället är allt ganska okej med mig. Maten god, ofta och sammanlagt rätt mycket. Fast torrfoder kan ju vara för min del. Nej fram för riktig mat till dräktiga tikar i detta hus, och då kan man väl faktiskt offra sig och äta fryst färskfoder också. Men nätterna är väl inga höjdare just nu. Dom lever loppan där inne så jag får inte sova. Så jag försöker sitta upp och sova och då är det lite lugnare, men det är rätt svårt att få någon riktig sömn i sittande ställning. Sen trycker det på blåsan så man får ge sig ut mitt i natten ett par gånger. Både matte och jag är rätt trötta på morgonen kan jag meddela. Så matte har kommit på att vi skall sova middag de närmaste dagarna. Och kan bara Tess hålla sig lugn så är nog det okej, tror jag.

16/2 Nu var vi där igen med den dåliga matlusten. Ja om det inte gäller människomat förstås. Fast matte säger att det är precis som förra gången. Men hon är rätt snäll och lagar god mat åt mig. Fast jag och hon undrar en sak? Varför är smörgåsrån så gott? Om matte bara tänker SMÖRGÅSRÅN så kommer jag springandes till skafferiet. Det funkar alltid oavsett tid på dygnet. Jag har hört att människomammor får noja på konstiga saker när dom är gravida, men att hundar också skulle ha det visste jag inte. I mitt fall är det i så fall smörgåsrån och kokt skinka. Mattes noja var mandariner och vindruvor. Ja det har vi inte testat men det kanske vore gott. VEM VET!!!!!!!!!!! Dom har i alla fall fortfarande vattenpolo match i magen. Skall den aldrig ta slut. Nattetid behöver jag ju ut och kissa ett par gånger så både jag och matte är rätt trötta på morgonen.

13/2 I kväll har matte och framför allt MAX pappa byggt i ordning valphagen. Ja MAX hjälpte också till att försöka skruva och sen måla den. Fast målarfärgen behövdes inte för den är redan lackerad och rengöringsmedel är ingen bra målarfärg. Men ren blev den. Allt enligt MAX. Det blev en liten ombyggnation för den var ca. 8 cm för bred för det nya rummet. Sen har dom ställt dit valplådan och matte har bäddat den. Så nu är det bara att vänta och se. Men än så länge är det inte dags. Matte säger att jag får lov att vänta till åtminstone nästa helg. Och det skall jag försöka med. Men det där är ju inte något vi tikar och framför allt inte deras mattar kan bestämma. Efter vad vi läst så startar det inte förrän valparna vill ut, och då styrt av något hormon. VAD ÄR DET ? Men, men inget är som väntans tider.

11/2 Nu har matte och jag talat om detta med fotbollsmatchen i magen. Efter att hon ( matten ) känt på min mage och hört hur det kluckar och låter där inne så har vi kommit överens om att det är vattenpolo dom spelar. Och då behöver dom ju inget nät. Himla lämpligt då att det kom ut. Dessutom är vattenpolo bollar mycket mindre säger matte. Och för min del är det helt okej att det inte är en fotboll. Nu är det i alla fall slut på bilresorna säger matte för man får inte transportera dräktiga tikar annat än till och från veterinären 14 dagar innan valpning. Allt enligt SKK:s regler. Vad nu det är för ena? Men det är nog helt okej att låta bli att åka bil. Det är bättre med promenader tycker jag. Det skumpar inte så väldigt som att åka bil.

10/2 I går kväll såg vi på TV att det var Swedish Hockey Games och vi kan bara meddela att i natt var det Swedish Football Games i min mage. Än så länge med en väldigt liten fotboll men efter vad jag kommer ihåg så blir den större och sparkarna hårdare. Jag har bara en fråga??? Var kommer fotbollen ifrån?? För nog för att jag svalde ett skinknät i julas, men någon fotboll vet jag med bestämdhet att jag inte svalt. Och orsaken till sväljningen av skinknätet var ju naturligtvis att dom skulle ha något att göra mål i. Tyvärr så kom det ju ut men man kan ju inte lyckas alla gånger. Så nu undrar jag var dom skall göra mål någonstans. Men det visar sig väl. Just nu mår jag inte så där jättetoppen men det löser sig väl så småningom kan man tro. Tänk er själva att ha en hel hög med barn i magen som sparkar och vänder sig nattetid allra helst. Människor har det rätt bra för oftast får dom bara ett barn åt gången. Men jag har hört att även människomammor gnäller över att det är jobbigt att vänta barn. HUR TROR NI DÅ VI HUNDAR KÄNNER OSS????????

9/2 Jag säger bara 1 sak. Morgonmat är BLÄÄÄÄ !!!!!!!!!! Utom ostmacka förståss, för det går alltid ner. Fast längre fram på dagen är det mesta gott och i går kväll lyckades jag snika åt mig 1 portion kyckling och ris. Plus 2 mål vanligt torrfoder. Men sen var det ju detta med snön. Visst är det vackert och rent och fint med allt detta vita, men försök att skutta i det med min mage. Det går inge bra kan jag meddela. Dessutom går det inte särskilt fort. Men om man håller sig på vägen så kan jag fortfarande springa och skutta. Fast om sanningen skall fram så är det inte så länge. Just nu vill jag helst ligga och tryna i korgen. Det börjar bli lite jobbigt att vara dräktig.

6/2 Det är jobbigt att vara dräktig och framför allt är det orättvist. TESS får följa med matte till jobbet och inte jag. Hon säger att det beror på att hon inte vill att jag hoppar i och ur bilen. Jag tror nog att hon vill träna med den lilla busen själv utan att jag äter upp godiset hon skall få som belöning. ORÄTTVIST!!!! Jag är hungrig kan jag meddela. Nästan allt är gott just nu och än så länge går det ner och får plats. Så håll tummarna för att det fortsätter på detta viset.

4/2 Oj vad tiden går fort nu när allt flyter på som det skall med dräktigheten. Än så länge tycker jag att maten som matte köpte till TESS är god. Faktiskt jättegod. Och som den växer så får man väl passa på att äta mens det finns något kvar. Kan ni begripa vad valpar skall ha mycket mat. Nästan lika mycket som en som bär på flera stycken små valpar. Matte har hörsammat min önskan och serverar mat 4 ggr per dag nu. Fast än så länge har jag inte sett det sista mellanmålet om det nu inte är det där hundkexet hon brukar ge oss 1 gång per dag. I så fall är det snålt tycker jag. Än så länge kan jag i alla fall springa en stund på våra promenader men snart tar väl magen emot och jag får gå hela tiden. Men det luktar ju så gott i skogen och man kan ju hitta något om man springer så än så länge gör jag det. Men magen börjar bli stor nu och det tar emot lite grann, fast matte säger att det löser sig snart.

31/1 Jodå den omtalade valpen är rätt mysig och om ni inte skvallrar så får hon hundkex som hon leker med och då snor jag dom. För nu är jag hungrig igen. Det är väl precis som förra gången. Men om sanningen skall fram så fjollade inte matten lika mycket den gången utan skulle man få någon mat i magen så fick man pina i sig torrfoder under den tiden man var illamående. Sen har hon nog fattat att jag vill ha mat lite och ofta. minst 4 ggr per dag är helt okej. Försök själv att pressa ner mat i en mage full med valpar. Men vi har hört att människor borde äta 3 huvudmål och 2 mellanmål och det tycker jag är rätt okej. Så hädanefter beställer vi 1 mellanmål till TACK!!!!!!!!!!

29/1 Tyvärr måste jag berätta, (fast det tar emot) att jag har förfallit. Jag äter hundfoder!!!! Matte trodde inte sina ögon i går när hon envisades med att servera torrfoder med lite fläskpannkaka i. Jag åt upp alltihop och ville sen ha mer. En gångs företeelse tänkte hon, men envis som hon är provade hon igen fast denna gång med kokt torsk i och det funkade då med. Sen har det funkat varje mål sen dess. Inte så mycket åt gången men ändå. Jag vet nog vad det beror på. Har hört att det kommer en ny valp hit i morgon och hon skall äta detta fodret som matte köpte härom dagen. Hon skall minsann inte få allt tänkte jag och började äta. Vi får väl se hur det blir i morgon när hon kommer hem. Efter vad jag hört skall vår matte lämna oss själva några timmar på morgonen förmiddagen och kommer hem med en liten valp. Återkommer om vad jag tycker om den.

27/1 Kväll. Inte konstigt att man inte får i sig så mycket mat och matte får fortsätta fjolla. Han som ultraljuda sa att det var många valpar. Dom såg 5 på samma bild och 6 räknade dom till och då tittade dom inte överallt i magen. Fast om han räknade så dåligt som på min mormor så blir det 18 stycken. Då sa han att det var minst 3 och dom var 9 stycken. Hoppas tekniken har gått framåt. Men efter vad vi hört är ultraljud inget bra sätt att räkna. Men jag är ordentligt dräktig i alla fall.

Håll nu alla tummar för att Ultraljudet visar att jag väntar valpar. Annars har matte sagt att hon skall sluta fjolla med min mat. Och det vore ju trist. I och för sig så tror hon väl det ändå eftersom jag trots dåligt ätande ( ja av hundfoder alltså) är rund om magen. Men man kan ju aldrig veta. Jag återkommer senare i kväll.

25/1 Nu har jag visst förtagit mig när det gäller ätandet. En portion kokt fisk med potatismos och en ost och skinkmacka till frukost. Matte höll på att svimma. Men vadå da, äntligen förstår hon vad som gäller så det är bara att äta mens man kan och får god mat. Sen kan jag meddela att jag nästan skrämde ihjäl matten på vår morgon promenad. Jag sprang rätt långt bort så matten inte såg mig och inte hörde jag hennes rop heller. ( Struntade i dom om sanningen skall fram.) Men rådjursdoft är mycket trevligare än mattes rop, så hon fick ge sig upp i snårskogen för att komma ifatt mig. Och när hon då blev lite ilsken och orolig på rösten så fick man väl lov att komma. Orsaken till oron var/är att det är rätt nära till stora vägen från där jag försvann så man får väl förstå henne. Sen kan ju inte hon veta att jag inte tänkte springa över den, någon självbevarelse drift har man väl.

22/1 Maten är godare igen. Ja till och med hundfodret. Sen har matte fått hem något som var smaskens. Fryst färskfoder är inte helt fel så det tror jag vi fortsätter med. Och när hon nu är så snäll så får jag väl äta torrfoder också. Det är rätt okej. Men på morgonen skall det fortfarande vara rostad macka med smör och ost samt filmjölk. Och det serveras även om hon försökte i morse att ge torrfoder. Men icke sa Nicke. Mackor och fil skall det vara. Så det så.

20/1 Nu är jag avslöjad. Dan före julafton åt någon upp nätet runt skinkan. Matte visste inte vem det var och var lite orolig ett tag. Lite trådar kom ut i någons bajs men resten var borta. Ja, ja tänkte matte den har väl sönderdelat sig och kommer ut den naturliga vägen. Men i morse spydde jag upp hela nätet helt och då visste matte att skinknät kan ligga i magsäcken i minst 28 dagar. Och när matte ringde sin veterinär för att berätta var stickmyggans kommentar. Och inte har hon mått dåligt heller. Men det kanske inte är så konstigt att jag haft spykänslor sista dagarna. För det kan väl inte bero på det envisa illamåendet? Fast det börjar bli bättre för jag har till och med ätit hundfoder i går och i dag. Ja naturligtvis uppiffat men ändå. Grishjärta och kyckling är rätt okej.

18/1 Jag kan meddela att illamåendet fortsätter men matte har kommit på att annan mat än hundmat är helt okej. Om någon av er är dräktiga och vill ha god mat så rekommenderar jag detta hotell å det varmaste. Här serveras Ost och skinkmackor till frukost, oxfile och potatiskroketter till middag och kyckling med ris och cafe de paris sås till kvällsmål. Kan man ha det bättre och bara för att göra matten lite glad så klämmer jag ner lite hundmat också. Så boka gärna plats om ni är dräktiga för maten är kanon. Fast jag kan inte lova att det gäller för all framtid, så vi får väl se vad som händer. Men just idag har det varit toppen. Med den matsedeln kan man nästan stå ut med att må illa.

16/1 Jodå allt går lite efter mina planer också. Maten har av någon outgrundlig anledning blivit godare. Matten vill att jag skall äta och blandar i diverse godsaker. Fast fortfarande är ost godast. Och jag har hört att det serveras även i Hudik. Det finns visst fler än jag som tycker att dieten skall piffas upp med ost till dräktiga tikar. Och båda mattarna går på det. Ha, ha vilka dumskallar. Men om ni lovar att inte skvallra så fortsätter vi. Något besvär skall dom väl ha för att dom vill ha valpar. Sen har hon fått ett papper idag som hon blev jätteglad åt. Jag är fri från fucosidos. Vad nu det är, jag vet bara att veterinären stack mig i benet och sög ut blod och det gjorde lite ont. Men med ett plåster efteråt så var väl det också okej. Fast det inte var Kalle Anka eller Bamse på.

14/1 Matte säger att allt är enligt planerna. Vilka planer och vem har satt upp dom? Inte jag i alla fall, för hade jag fått bestämma så hade jag inte alls mått illa. Men i morse gav matte mig en macka med ost före morgonmålet och den var helt okej. Sen pinade jag väl i mig maten efteråt. Det gick ganska bra måste jag väl erkänna. Maten senare på kvällen var väl så där, men man får väl offra sig. Men jag säger bara det att antingen har Gloria och Rita börjat äta JÄTTE fort eller så var jag trögare. Dom var klara långt före mig. Men så länge dom låter mig ha min mat ifred så är det väl okej. Och jag har hört att man inte skall kasta i sig mat. Det är inte nyttigt säger matte. Vi hörs om utvecklingen av illamåendet. Hoppas ni slipper.

13/1 Jaha nu börjas det. Ja jag menar det där med illamående. Fast efter lite tvekan och velande så lyckades jag väl klämma i mig morgonmålet. Om ni lovar att berätta detta för matten så tror jag det vore bättre med ett stort kvällsmål och ett litet morgonmål. Vi får väl se om det fungerar. Jag återkommer i denna fråga. Sen kan jag inte förstå varför hon tänker ultraljuda mig. Jag har sett mig i spegeln och så mycket mat har jag inte fått. Men det brukar lösa sig efter några dagar med illamående. Men en sak är säkert OST är gott. Undrar om jag inte skall bli en mus i mitt nästa liv. Fast jag har hört att det brukar vara det sista möss får och sen är dom inga möss mer och det vill inte jag. Men bara jag får min ost på morgonen så står jag nog ut med att vara dräktig hund. Förresten undrar jag om Gloria och Rita också skall ha valpar. dom får också ost. Fast bara lite men ändå. Matte säger att man inte kan vara orättvis. Det tycker jag hon är hela tiden. Hon äter ju ost varje morgon året runt har jag sett och inte får hon några valpar.

10/1 Herregud vad fort tiden går. Nu börjar det hända saker i kroppen. Min matte läste i en bok igår att valparna fastnar där dom skall vara vid 17-20 dygn och att tikarna kan bli lite oroliga då. Jag läste också samma bok för i natt har det varit lite oroligt. Om det beror på att jag försåg mig själv ur tunnan i går kväll är svårt att säga. Maten till kvällen var lite dåligt tilltagen och eftersom tunnan stod kvar så öppnade jag den, mycket försiktigt och åt så det stod det härliga till. Men sen har vi en polis i huset som heter Gloria och när matte såg hennes uppfodrande blick ut i köket misstänkte hon något. Smög på mig och skällde, fast bara lite. Då spottade jag ut allt jag hade i munnen, men åt sedan upp det som låg där. Rackarns skvallerbytta, nu står tunnan i ett stängt skåp. Så det kan gå. Men jag får väl lära mig att öppna skåpet om inte tillräckligt med mat serveras. Det fixar jag nog. Sen kan jag inte förstå mig på människor. Matte har beställt tid för ultraljud ( vad nu det är.) Jag tycker nog att det är bortkastade pengar men men då vet hon ju hur det står till. Om det inte är några så får jag säkert banta. Men den som lever får se. Än så länge mår jag inte illa i alla fall och får nästan tillräckligt med mat..
 

4/1 Det nya året fortsätter på samma sätt som det började. Det går att lära "gamla kärringar" sitta också verkar det som. Fast jag är inte helt säker på att hon har lärt sig precis hur det skall vara, men just nu fungerar allt till belåtenhet. Fast i morgon kväll har vi hört ryktas om att matte och Magnus kommer att komma hem och fullständigt "stinka" av sådana där som luktar så gott. VALPAR heter det visst. Det tycker jag är rätt onödigt när hon kan vänta några veckor och lukta av/på mina. Dom är i alla fall finast och luktar godast, så det så. Jag undrar hur länge det dröjer nu innan det beryktade illamåendet kommer. Gruvar mig faktiskt lite för det. Men den som lever får se och vi tar 1 dag i taget. Det gäller väl att äta mens man kan och vill.
 
1/1 2003 Ja nu har ett nytt år börjat och om det fortsätter så här så blir det nog riktigt bra. Mera mat och kalktillskott som jag talade om för matte att jag behöver. A-fil och några kalktabletter till kvällsmål är precis vad en dräktig tik vill ha. Redan nu undrar ni kanske, men av erfarenhet så vet matte vad som väntar. Men man kanske kan lura illamåendet denna gång. Eller vad tror ni? Ja, ja vi får väl se, men i den frågan får jag nog återkomma. Fast just nu så är allt TOPPEN. Ja förutom kylan och all denna snö förståss. Ha ett gott nytt år i alla fall, för det tänker vi ha.
 
29 dec. YES, Yipiie ! Hon har fattat efter förra gången vad blivande mammor behöver. OST säger jag bara. Det är jättegott, sen har hon faktiskt gett mig LIIIIIIIIIIIITE extra mat. Men alldeles för lite om jag får bestämma. Men det skall vi väl bli 2 om. Man kan stjäla mat om det inte serveras tillräckligt. Det har jag ju gjort sen jag började löpa. Man måste ju ladda batterierna inför vad som väntar. Vi har hört att det är fler vi känner som är med valpar och jag undrar om dom får mycket mat. Om man ringer och frågar så kanske jag kan boka en biljett till HUDIK. Fast då blir ju Gloria ensam och får själv rå om vår matte och det vore ju hemskt. Nej jag får nog jobba på att få mer mat här. Om ni inte skvallrar så fungerade det ju förra gången. Fast jag tror inte att matte fattade att hon var lurad, men man kan aldrig veta med vår matte. Och eftersom allt fungerade bra då så kanske hon tänker om. Vi får se.
 
26 dec. I dag tyckte jag det var rätt kul att se livet så vi gjorde det igen, så nu tror dom att det skall bli många valpar. Men det får vi väl se. Och sen fick jag åka hem till min matte. Ni må tro jag var glad. Matte har ju besök av "Liten Pippi" så man måste ju kolla sin plats i flocken.
 
25 dec. Envis rackare så nu är man parad eller rättare sagt jag har sett livet. Om ni undrar vad det är fråga Britta och Tyra för dom vet. Dom fick 10 och 11 stycken efter dom sett livet. Oj, Oj.
 
23 dec. 2002: Jaha nu var det dags igen för dräktighet. Men än så länge tänker jag hålla på mig.