TESS dagbok .

23 februari Efter mycket turbulens så har jag nu 2 små ursöta killar kvar. Sorgliga saker har hänt och allt berodde troligen på en magvirus vi hade i början av min dräktighet. Det är trist att sådant här händer men det är inget man kan rå för eller göra något åt för virus är virus och det går inte att behandla sig mot. Med de 2 svart/vit tan killarna som finns kvar verkar allt vara okej och dom käkar som hästar. Jag tror dom tänker bli elefanter som dom växer på sig. Men det är klart dom har ju ständigt dukat smörgåsbord vid mina tuttar och matte säger att jag är så duktig mamma som ligger stand by i lådan och låter dom dia. Vadå duktig det är väl sådant mammor är till för. Eller hur?? Matte har förresten döpt killarna med tilltalsnamn. Till Knoll och Tott. Ja hon är ju knäpp hon också. Men det visste jag ju innan så det var ingen nyhet. Matte och jag hälsar mycket till de två med G som begynnelsebokstav i namnet.
NI ÄR PÄRLOR. Och matte hälsar till alla andra som brytt sig när hon varit superledsen och orolig. TACK FÖR ATT NI ORKAT LYSSNA. Och brytt er.
 
12 februari Nu har mina valpar kommit. Endast killar blev det. Mer kommer att finnas att läsa så småningom.
 
10 februari Nu närmar det sig med stormsteg. Jag har fått mjölk i mina tuttar. Dom tränar på "Jenka" inuti magen. Matte tycker det är så mysigt att sitta och titta på när dom tränar danssteg där inne. TYCKER HON JA !!! Ingen har frågat mig hur det känns. Mysigt är inte direkt det ordet jag skulle använda för detta tillstånd. Jag har börjat bädda runt lite grann, men vill för tillfället helst ligga nära matte och bli klappad på magen. Det är alldeles för lite klappar på den tycker jag. Vad gäller mat så äter jag ganska hyfsat enligt matte och det är väl bäst det för snart så vill jag först inte ha något alls ( står det i boken jag tjyvläst) Och sen skall jag visst bli jättehungrig på ALLT. Det säger min uppfödare att min mamma är så och då blir väl jag likadan kan jag tro. Ja det gäller ju att äta när man fått smått för det skall omvandlas till mjölk. Konstigt ??? Kan dom inte äta köttfärs och hundfoder på en gång??? MINA valpar borde kunna det men matte säger att dom har inga tänder när dom föds och det är klart då blir det lite svårt att tugga foderkulor förståss. Nej nu skall jag gå och vila upp mig så man orkar med det som stundar inom några dagar.
 
7 februari. Kolla in det här !!!
Tycker ni det är konstigt att man inte kan smälla i sig jätteportioner. Var skulle det få plats någonstans?? 

5 februari Ja nu är det inte långt kvar tills dom kommer. Matte har äntligen skruvat ihop valphagen, ställt dit lådan och bäddat med massor av tidningar. Jag har inspekterat och det blir nog bra med det hotellrummet så småningom. Men inte än säger matte. Ja, ja jag får väl vänta ett tag då. Ikväll har mattes barn och barnbarn varit här på middag. Psssssssssst Jag fick också smaka Grekisk Kyckling med tagliatelli det var en höjdare vill jag lova. Annars är det för tillfället lite si och så med ätandet för min del. Men under dagarna så klämmer jag nog i mig tillräckligt enligt matte. Fast skulle hon bli nöjd så skulle jag äta som en häst varje mål och då helst 7 ggr per dag. Hallå vad håller hon på med??? Har hon tänkt att jag skall rulla fram innan detta är klart+ Det går jag inte med på så jag håller mig till 4 mål om dagen av lagom storlek.
 
 2 februari Matte säger att det är något fel på mig. I går tänkte jag göra ett JÄTTE hål i hundsängen med plastkulor. Jag bäddade rejält i 1 minut tills matte kom och sa att jag inte fick. Sen fick jag gå in i vardagsrummet och bäddade lika fint i BIA bädden i 1,5 minuter. Matte blev sur och sa att än får det absolut inte komma några valpar. VEM HAR TALAT OM VALPAR??? Jag tycker bara att matte är dålig på att bädda så det blir skönt så då måste ju någon i det här huset fixa det. Och det är klart att det blir min uppgift. Egentligen är jag lite sur på vår matte för när Jennie skall ha valpar står valplådan minsann klar 2 veckor innan. Den nya hon har fixat till mig har hon lackat och lackat 3 ggr så den är inte bäddad än. HALLÅ det är 1,5 vecka kvar om nu inte matte har fattat det. Om hon inte gör i ordningen den i morgon senast så tänker jag hitta på något hyss. Med ätandet är det så där just nu, men matte är snäll och pular i mig en hel del gotta, och då får jag väl lov att offra mig och äta foderkulor till natten också.
 
30 januari Jaha nu var vi där igen. Mat är äckligt!! I morse var det knappt att makaronerna, kycklingen och färskfodret gick ner. Jag vill bara meddela att nu är det trångt och värre skall det visst bli har jag hört. Sen har matte börjat känna att dom rör på sig där inne. Jag tror dom tränar för att bli fullfjädrade dansare. Än så länge övar dom nog på slowfox, men efter vad jag har förstått så blir det Quickstep innan detta är över. Eller så tränar dom så småningom karate med sparkar och slag. Min lillhusse är duktig på det och jag har sett att man får inte träffa någon när man sparkar eller slår. Vill bara meddela att den kursen har inte mina valpar gått för dom sparkar på min blåsa stup i kvarten och då blir jag så kissnödig. I går var första gången någonsin som matte tyckte det var trevligt att gå ut på skogspromenad med oss alla 5. Vår massör var här med sin hund och vi fick alla gå stora skogsrundan. Normalt brukar matte gå med ögonen i kors för att hålla reda på både mig och Jennie när vi svischar förbi. Men idag promenerade jag nästan hela vägen, så det var bara Jennie hon behövde hålla reda på. Jag gjorde mina tappra försök att skutta och hoppa och rusa som vanligt, men det var något som tog emot. Konstigt!!!!
Matte uttalade sig om att jag kanske borde vara dräktig jämt, men där går gränsen. Någon gång ibland är det väl okej att promenera, men tänk vad mycket jag kan missa om jag inte kan jaga som vanligt. Nej när valparna är ute och har flyttat då tänker jag minsann fara runt som vanligt. Så se upp alla rådjur och harar och diverse annat vilt. Snart kommer jag springandes igen. Fast jag glömde visst en sak. Om någon månad eller så är det koppeltvång eftersom alla djur i skogen har barn och barn skall man vara rädd om så jag får väl gå i koppel då man måste. Ja ja det blir nog bra med den saken så småningom. Just nu längtar jag till sommaren och att få simma runt i Gimodammen. Det är inte tekniskt möjligt just nu för det är is på den och då går det inte att simma.
 
26 januari Ja nu har den värsta hungern lagt sig något. Eller så beror det på att matte inte blandar i lika mycket av det goda i valpfodret kanske. Nu äter jag nog bara för 10 stycken extra säger matte. Men fortfarande är mat gott, men det börjar bli lite trångt i magen så det får inte plats lika stora portioner åt gången. Däremot måste jag klämma ur mig det jag stoppar in betydligt oftare. Allt flyter på som det skall och just nu tycker jag detta är riktigt trevligt. Midjemåttet bara ökar och ökar från dag till dag och på 3 dagar har det ökat med 7 cm. Midja och midja förresten, vad är det? Nej här har man en rejäl ölkage till mage just nu. Tuttarna ser ut som hallonkarameller och bara växer hela tiden. Hoppas de små är stora i truten så dom kan få tag i dessa jättetuttar. Snart är det bara 2 veckor kvar och jag börjar faktiskt att längta. Om inte annat kanske jag kan slippa terroristen som bor här ett tag. ( Läs Majken.) Hon hänger oavbrutet i mina öron och snor mina pipbollar. Sånt kommer inte mina valpar att göra för dom kommer att vara världens snällaste och mest väluppfostrade. P.S. Ni har väl hört den där om egna barn och andras ungar. D.S.
 
23 januari Ja här äts det som aldrig förr. Tänk att det kan vara så trevligt att vara bebådad. För tillfället äter jag för minst 15 stycken. Valpfoder blandat med diverse gotta. Kyckling, färskfoder, pasta & blodpudding och ibland slinker det ner en ostskiva också. Detta med ost är ett kapitel ( på denna kennel) för sig. Jennie är fullkomligt galen i ost när hon är dräktig. Matte tror att hon väntar storråttor då. Men för min del får det allt räcka med 1 skiva till frukost, fast de övriga fyra skulle gärna äta en hel ost var om dom fick. Dessutom skall det vara Herrgårdsost. Matte provade med Prästost härom dagen men icke sa nicke. Äckligt!!!! den får hon äta själv. Jag undrar vad matte tror att jag väntar. Vad är det för djur som gillar kött och pasta? Människobarn kanske. Men några sådana vill jag inte ha även om jag nu är hemskt förtjust i barn. Men dom är stora. Efter vad jag har hört av matte så väger dom så där mellan 3 och 5 kilo NÄR DOM FÖDS!!! Gud bevare mig för det. Nej valpar på 300 gram upp till 400 gram är alldeles tillräckligt för min del. Men detta med att vara dräktig stör nattsömnen för man måste ju upp och kissa på natten. Jag är trött och matte med på morgonen så då slumrar vi en stund på soffan. P.S. Det är bara jag och ev. Jennie som får ligga där med matte. D.S. Håll tummarna för att jag slipper bli illamående igen för just nu mår jag riktigt bra.
 
19 januari Vet ni vad som har hänt? Jo hon måste ha läst det senaste jag skrev för hon började med tillagning av hundmat och det är jättegott. Vill ni ha receptet så kommer det här. Koka pasta i en kastrull. Vilken sort som helst och koka länge. Gör sen utrensning av frysens alla sorter av proteiner. Kycklingfilé, köttfärs och grytbitar. Koka det för sig och skär i pyttesmå bitar , blöt upp valpfoder och blanda sen alltsammans. Ja inte allt på en gång förståss men lagom mängd. Ge sen detta 4 ggr per dag men glöm inte att det skall vara lite ljummet. Det är skitgott och just nu äter jag som en häst och får lite extra tillskott av kafomavit eller dogevit samt extra olja. Ja, ja det berömda illamåendet är i alla fall för tillfället borta och då gäller det att passa på att äta. Mens man kan för enligt min uppfödare så äter min mamma inte 1 bit sista veckan. Så det är bäst att ladda batterierna inför den kommande valpningen. Ni skulle se vilken fin mage jag har och dessutom syns den ju väl eftersom halva är rakad efter ultraljudet. MAX var här häromdagen och då visade jag honom min mage och mina tuttar. Han frågade matte om tuttarna skulle se ut så där konstiga och vara så många. Ja konstiga vet jag inte om jag tycker dom är och många skall dom vara. Hur skulle det annars gå?? Människor ha ju bara två, men sen får dom ju oftast bara 1 valp åt gången och då räcker det ju, men vi hundar brukar ju få fler har jag sett och jag tror att det är minst 5 i den här magen. Nu börjar jag faktiskt längta lite grann. Herregud vad jag skall skämma bort dom. Och matte med tror jag.
 
17 januari Ja nog fjollar jag allt. Min matte tycker det i alla fall. Själv tycker jag att hon är en ganska dum matte som inte förstår vad som skall stå på menyn. MÄNNISKOMAT och fryst färskfoder såklart. Kokt kyckling, blodpudding, fisk, makaronipudding allt sådant slinker ner med en faslig fart. Torrfoder kan hon äta själv. Men jag får väl offra mig ibland och även klämma i mig lite sådant så blir ju matte glad i alla fall. I gå bestämde hon sig för att bara ge mig torrfoder. I dag är det som vanligt. 3,5 dl foder är för lite säger matte. Ja det tycker jag med men inte tror ni jag ger mig inte. Nääääää det får matte göra för hon skall ju inte tro att hon kan komma undan med fjollerierna bara för att det inte är Jennie som är dräktig. Jennie skall visst också ha valpar i vår så jag tror nästan hon tänker börja tillverkning av hundmat för fjolliga dräktiga. Det tycker jag verkligen vore en bra idé, och jag tycker hon skall börja NU!!!
 
13 januari Nu är det bevisat, simmarna finns kvar. I alla fall en del av dem. Så matte får fortsätta att fjolla med mig. Och det tror jag hon gör så gärna. Han som gjorde ultraljud på mig sa att han lätt såg åtminstone 3 och då brukar det vara 6-7 stycken. Och fler behöver det inte bli för det får inte plats i min lilla kropp. Nej en lagom stor kull vill jag ha. Och matte med. Sen har hon vissa önskemål om kön och färg och så men det kan man inte göra något åt faktiskt. Hon får ta det det blir och vara nöjd med det. Och det tror jag hon är för TESS valpar måste väl vara det bästa som har hänt henne. TROR NI INTE DET?? Det vet jag, så det så. Så nu fjollar jag på och kan till och med klämma i mig torrfoder också. IBLAND alltså. HOPPAS MATTE LÄSER DETTA.
 
11 januari Ni kan inte ana vilka hemska dagar det varit. MAT ÄR BLÄÄ!! Ja om det inte är sådant som matte äter förståss för då går det minsann ner. Så matte har som vanligt förfallit till att laga specialare till dräktig tik. Fast det är något underligt på gång i detta hus. Antingen har Majken och Hallon också blivit bebådade med små simmare i magen eller så är det något annat skumt med dom. Dom får också människomat fast bara tre sorter. FISK, RIS och A-FIL. Matte säger att dom har magsjuka därav dieten. I min skål hamnar det både det dom äter samt hundfoder ( valp) kyckling, olja och blodpudding. I morse var första gången på flera dagar som jag faktiskt tyckte det var gott och nästan hade samma aptit som vanligt. Fast bara nästan. Jag tror att om jag visar att jag egentligen är hungrig så kommer matte att återgå till enbart torrfoder och det är väl onödigt när det finns så mycket annat att smaka på. Det gäller att passa på för Jennie har berättat att detta är enda gången man serveras gosaker. Fast om jag får säga vad jag tycker så vet jag att man faktiskt får smaka lite av det gotta då och då. Fast då är det bara lite. Nu är det ganska mycket.
 
7 januari Jag måste bara få tala om att det beryktade illamåendet har infallit. Jennie hade rätt DET ÄR INGEN HÖJDARE PRECIS! I dag har jag mått illa hela dagen hittills men matte har lyckats med lite lock och pock peta i mig det mesta. Jag hoppas verkligen att det snart går över och att jag blir lika hungrig som innan i går. Så alla ni som läser detta HÅLL TUMMARNA för att det försvinner. På människor har vi hört att på de flesta försvinner det ganska snabbt men om man läser i Jennie's dagböcker från hennes dräktigheter så inte gick det över inte. Mitt skall göra det har jag bestämt. Så det så. Och jag brukar få som jag vill. Eller så kanske man kan manipulera matte till att bara servera makaroner och korv samt diverse andra godbitar. Ja, ja den som lever får se hur det blir med den saken.
 
4 januari 2005 Jaha så var det nytt år igen. Lite gott av maten på nyårsafton fick vi. Ja jag fick naturligtvis extra tilldelning. De andra är så tjocka ändå och har ingen anledning att bli tjockare. Men det har förhoppningsvis jag. I morse kände jag av det berömda illamåendet, men snål som jag är så pinade jag i mig alltihop. Fast det tog en faslig tid och jag var sist. Men på kvällen är jag hungrig på hårt bröd med smör på. De andra får bara en torr liten brödbit mens jag får betydligt större med lätt & Lagom på. Smaskens säger jag bara. Men fortfarande är det för lite i min matskål och som ni säkert sett på framsidan så får man förse sig själv på denna kenneln. Men inte var det många smulor kvar i den säcken inte. Men jag har hört att matte beställde 10 säckar ny mat idag och jag hjälper GÄRNA till och lastar av det från pallen och in i garaget, men om dom är hela när jag hjälpt till kan jag inte lova. Sen har matte beställt tid för att smeta in min mage med gele och köra någon apparat på magen. Det kallas visst ultraljud och då kan man se de små simmarna där inne. Hoppas det är några kvar som växt till sig för annars är det slut på extra tilldelning av mat hotar matte. Den 13:e klockan 09.00 kommer sanningen fram. Bara för mycket mat eller valpar. Ja, ja den som lever får se och jag får väl passa på att äta så mycket jag kan få tag i tills dess. Om jag nu inte blir ordentligt illamående förståss. Håll tummarna för att det inte blir så. SNÄLLA!!! Jennie har skvallrat att det inte är någon höjdare precis.
 
29 december Igår kväll ringde min uppfödare till matte. Jag tycker hon skall ringa oftare för hon måste ha sagt till matte att min mamma fick mera mat väldigt tidigt under sina dräktigheter. Matte slog till med 1/2 dl extra av maten i går kväll och likadant i morse. Sen fick jag dessutom lite extra filmjölk ovanpå det. Jag trodde inte det var sant, men glad blev jag och smällde i mig alltihop. Nu tror jag att jag hörde att hon sa att matte kunde låta mig äta så mycket jag vill ha men det fungerade inte här inte. Men här är man tacksam för varje liten extra smula man kan få. Än så länge är jag i alla fall väldigt hungrig. HÖR DU DET MATTE !!!!!
 
26 december Faktiskt så har vi fått smaka på av julmaten. Inte så mycket som jag tycker jag borde ha med ändå. Köttbullar och skinka, grönsaksgratäng och ägghalvor. Lite extra vispgrädde hon fick över och lite ( men mycket lite ) julgodis. Det är faktiskt så att jag tycker det kunde vara jul mycket oftare faktiskt. Annars har det väl inte hänt något spännande utan allt är som vanligt. Återkommer lite senare i veckan om jag drabbats av det onda som Jennie har berättat om att hon brukar drabbas av när hon har små simmare i magen. Illamående!! USCH!!!!!!
 
22 december Här är det inte nådigt att vara dräktig inte. För lite mat, för lite jagande, för lite gosande och framför allt alldeles för lite extra tillskott av gotta. Men än så länge behöver det inte vara gotta i min mat för jag slukar allt jag kommer över. ( och inte är det mycket inte.) Hon lämnar inget framme den elaka matten. Men lite extra olja och vitaminer samt någon ensam liten äggula ibland brukar jag få. Nej det är synd om mig ( om jag får säga det själv.) Och vem skulle hindra mig. Matte säger att än så länge behöver varken jag eller de små simmarna något extra. VAD VET HON OM DET ????????? Jag har faktiskt hört henne berätta att när hon själv väntade valpar så vräkte hon i sig mandariner och vindruvor, och hon fick bara 1 åt gången.
Tycker ni inte att det är orättvist så säg.
 
17 december: Jag vill bara meddela att här har man det bra. Sover på sidenkudde, får extra tilldelning av äggula. ( i går blev det mycket för matte tappade äggkartongen på golvet. Fniiiiis.) Matte har sagt att en av de ev. valparna skall heta prinsessan på ärten så det är därför jag tränar henne att sova på en kudde med plastkulor i. Den är jätteskön kan jag meddela, hoppas vi får fler sådana kuddar. Men en sak är säkert. DET SERVERAS FÖR LITE MAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så om ni har en massa extra mat över, SKICKA HIT DEN !!! Men att diska min skål efter maten är i alla fall helt onödigt för den är kliniskt ren. Och man vet aldrig det kan sitta någon lite smula på någon kant som jag har missat. Så det är bäst att slicka allt man kan för mer mat får man inte än säger matte. VARFÖR DÅ UNDRAR JAG. JAG / VI BEHÖVER MYCKET.
 
14 december: Matte säger att Cissi ( Sachi's matte ) har sagt att hon ömt skall vårda de små simmarna i min mage ! Vad tror ni hon menar med det?? Jag fattar ingenting kan jag meddela. Vadå simmare i min mage, om det är någon som skall simma här så är det väl jag. Men när vi kom hem igår så visade jag i alla fall Hallon hur man skall göra när man träffar killar. Fast matte säger att det är fel för tikar skall inte vara överst. Men jag bara visade vad hon har att vänta sig.
 
12 december: I dag såg jag livet säger matte. Ja vet inte det jag för jag såg både katten och vaktlar och en brun/vit rätt stilig kille samt en massa andra springer spaniel av olika färger plus en häst. Vad det var som var livet av allt detta har jag ingen aning om, men det visar sig väl kan jag tro.