Dagbok Disneykullen.

11 januari Nu avslutar vi den här valpdagboken och Märta får flytta till bloggen ihop med resten av gänget.Vi önskar alla lycka till med sina nya hem.
Elza i Umeå,Salli påGotland, Gösta på Gräsö,Tudor i Österbybruk, Harry  i Norrtälje,  Otto i Uppsala och sist men inte minst Molle i Bergsjö.Uppför er nu så vi slipper skämmas.
 
 9 januari Idag har Mowgli flyttat till  sitt nya hem och vi önskar  honom stort Lycka Till.
 
 6 januari 2023 Här lever vi livets glada dagar. Molle finns fortfarande kvar ev. har vi en köpare på honom. Då både matte och husse har varit sjuka sedan före jul så har vi fullt sjå att hålla dom på benen och det gör vi. Vi är väldigt duktiga på att äta att busa och att vara ute i stora skogen. Dock har dom inte haft någon mobil med  sig när vi varit i skogen. Vi tränar sitt och apportering och att ligga i soffan och gosa. Nyårsnatten tillbringade vi med Mamma, storasyster och matte i soffan. Ingen av oss reagerade på kriget som utbrast utanför.
 
18 december Nu har flocken minskat kvar finns bara 3 stycken Baloo "Harry" som flyttar på onsdag. Vanilja von Sockertopp "Vilda" som ska stanna och Mowgli som är till salu till en aktiv familj. En störtskön kille med massor med bus och hyss men samtidigt väldigt följsam och gosig.
13 december Nu går skam på torra land. Inte uppdaterat på flera dagar. Idag skulle Elza ha flyttat till Umeå men dom blir kvar i Östhammar en dag och natt till då det blåser och yr snö som bara den. Dom lovar bättre väder i morgon så det får vi väl hoppas på. För deras skull.
Den där barmarken vi hade är ett minne blott. Men vi bryr oss inte så mycket. Snö är också kul om det inte är så kallt för då blir det väldigt korta turer utomhus men många. Men en kull med en massa sköna sovstilar har vi här hemma. och en fantastisk mamma som gärna ligger och gosar med dom.
Röjar Ralf "Gösta" slappar Tingeling "Elza"     Vanilja von Sockertopp "Vilda"
5 december Herregud vår matte hinner inte med att uppdatera dagboken.Hon städar och gosar med  oss och gör mat 4ggr per dag. Äta får vi göra själva  och det gör vi käkar som hästar säger matte.Vi tycker att hon serverar alldeles för lite mat. Sen är vi ute flera  ggr om dagen och det är helt  okej. Det är det där med att ta sig ner för trappan och att vilja gå in när matte tycker det blir för kallt. Men vi jobbar på det.Sen har vi fått smaka lite konstiga saker men det var  helt okej med ost, banan och hundkex.Mat är gott. Och så fick vi haröron av vår storasyster Lotta. Jättespännande sa vi allihop.
 

 

28 november Jisses vad fort tiden går. Vi käkar och växer 4 ggr per dag äter vi riktig mat och där emellan  tar vi en  slurk på vår ömma och snälla moder. Vi tränar för fullt för att vinna tävlingen hur många springervalpar får det plats i en kattunnel? 5 är rekordet hittills.
 

 

21 november. Idag har vi ätit i varsin skål. De flesta skötte sig och höll sig till egen skål. Baloo tyckte att Salli hade godare mati sin så honom fick jag flytta på flera ggr. Annars är dom riktigas matvrak. Idag och igår så har det blivit 3 mål riktig mat och som dom växer så är det nog alldeles tillräckligt. Alla har blivit avmaskade för andra gången och Banminth är fortfarand einte gott hälsar dom. Vi har fått 2 nya leksaker. En kattunnel och en balansplatta. Riktigt roliga saker faktiskt. Sen har vår yngsta storasyster Loppan besökt oss i köket. Kul typ.
 
20 november. Numera äter vi de flesta målen i köket. 3 mål om dagen av riktig hundmat samt flera mål får vi av vår ömma mamma. Idag har matte försökt sig på stå och huvudbilder på flera av grabbarna.
Det gick väl så där får vi påstå. Men för att vara första gången så är matte ganska nöjd. I morse sov vi till 06.30 matte trodde inte sina öron.
 
Kvistagrans Baloo Kvistagrans Mowgli inte helt med på noterna. Kvistagrans Peter Pan inte heller han var
så samarbetsvillig.


 

17 november. Matte säger att  vi är rätt aktiva små busfrön. Röjar Ralf han röjer på och kampar med mattes byxben. Och så är vi ju väldigt sociala så för att kunna städa ordentligt så fick vi flytta ut i köket medan matte skurade och plockade upp alla tidningar.
Det där med kiss och bajslåda funkar så där. Men vi gör våra tappra försök i alla fall.
14 november. Nu har vi flyttat till ny större cupé. Mamma vart glad för hon har koll över köket och vad som händer där. Valparna tog det hela med ro och käkade hundmat som om dom aldrig gjort annat, men sanningen att säga så anser dom  att det är alldeles för lite i skålen så i morgon blir det 2 skålar och mera mat. Numera badar vi i maten och blir rätt kladdiga till mammas stora förtjusning för då kan hon ju tvätta oss rena och få sig lite extra.
 
Mowgli tycker att detta är ett
helt okej sätt att  äta.
Allmän städning av det som ev.finns kvar
och en slurk tar sig somliga

Lady Marian får en egen skål så slipper hon slåss om maten

Och som sagt en del badar i maten.
10 november Herregud vad fort tiden går.I förrgår fyllde dom 3 veckor och firade det med sin allra första måltid med VoM Puppy små bitar. Sanningen att säga var en del av dom fullkomligt skogstokiga bara av lukten. Speciellt Vanilja då hon högg som en kobra, I går fick dom smaka RC Starter Mousse på tallrik.Jag lovar att den ömma modern fick vissa bekymmer att städa barnen sedan dom fullkomligt badade i det. Bordskicket är definitivt inte den bästa. Men gott var det i alla fall.
Nu är dom så pass livliga så när man ska skura får man lura mamman att ligga i Bia bädden så får dom äta där medan jag plockar tidningar och skurar. Det fungerar det också. Lite bilder från när dom i princip var mätta.
 
4 november Valparna käkar och växer och dom har tredubblat sin födslovikt de flesta. Det verkar vara ett aktivt gäng för häromdagen hittade jag 2 utanför lådan vilt vrålande. Tur man har bra hörsel och övervakningskamera. Så nu står öppningen mot väggen så dom håller sig innanför än så länge. Lite bilder har vi tagit. Här kommer en på Baloo (leverfärgad vit och tan) som använder sina kompisar (alla svart vit och tan) syskon. Bara Mowgli som fattades av de tantecknade. Han ligger på bild 2 och 3. Alla dom som är ngt mindre i en hög och klumparna i en hög.
 


 

28 oktober. Nu är allt lungt i huset med småttigarna och en del passar på att ta sig ett litet mellanmål.
Alla har fått sina stamtavlenamn och på 1 dygn från jag skickade in registreringen kom stamtavlorna. Snacka om expressleverans. Bra jobbat av SKK.

Lady Marian svartvit tik och Mowgli leverfärgad vit & tan hane.
Mowgli har ett hjärta på hasen.

Så så här heter dom i stamtavlan.
Kvistagrans Robin Hood
Kvistagrans Röjar Ralf
båda svart/vit & tan
Kvistagrans Baloo
Kvistagrans Mowgli
Båda leverfärgade vit &tan
Kvistagrans Peter Pan leverfärgad och vit
Kvistagrans Lady Marian svart/vit
Kvistagrans Tingeling leverfätgad och vit
Kvistagrans Vanilja von Sockertop svart/vit och tan
 
22 oktober Det har varit lite turbulent med några som inte riktigt fått till tekniken att äta.
 
18 oktober NU ÄR  DOM HÄR !!!
14.36 kom första en  hane svart/vit tan ,345 gram
14.50 tik svart/vit , 320 gram
15.18 hane brun/vit tan, 365 gram störst i kullen
15.38 Tik brun/vit , 290 gram
Sen gick det en stund.
16.45 hane, brun/vit tan, 340 gram
16.55 tik svart/vit tan, 330 gram
18.00 hane brun/vit, 280 gram minst i kullen
18.11 hane svart/vit tan, 360 gram

Så nu har vi 5 hanar och 3 tikar

Fortsättning på 17 oktober över till 18 oktober. Natten har inte varit lugnt. Varje timme har hon bytt plats. Antingen lådan eller mattes madrasser (som hon så snällt lagt på golvet) till golvet.
Matte är mör och har ont både här och där men klockan 06.00 har det fortfarande inte kommit några valpar. Mat är fortfarande äckligt !!! några små bitar blodpudding och 2 skivor ost är allt/ Leija.

17 oktober Dygn 60. Vi väntar och väntar och det är rätt trist. I natt har matte  och jag sovit i valprummet. Sovit och sovit är en sanning med modifikation. Åtminstone när det gäller matte, jag har passat på när de små hållt sig lugna i magen. Vandrat mellan golvet, sängen och valplådan. Så jag gör så här.
 
 
15 oktober. Dygn 58 matte har sagt att dom kan få komma nu. Jag jobbar på det.

 
13 oktober Idag är dom riktigt stökiga maten smakar så där och dom rör på sig hela tiden. Man får ju inte vila och inte hittar jag någon riktigt bekväm plats att ligga på överhuvudtaget./Leija.

 
11 oktober Som sagt det var det där med varannandags illamående. I dag så var frukosten näääästan god Om ni inte skvallrar så fick vi korvslantar i maten. Hon är lurig den där matten vi har. Undrar varför det är så viktigt att man ska äta upp maten.? Men för att återgå till den ständigt växande magen så blir den rundare och rundare men fortfarande kan jag hoppa upp i soffan och sängen trots att sängen är riktigt hög. Detta p.g.a. att matte ska kunna komma i och ur smidigt och enkelt. Om jag får säga mitt så är hon smidig som ett järnspett. Idag har hon fått för sig att jag ska ligga bakom henne på kontoret då min ohängda yngsta dotter är rätt hänsynslös när hon ska förbi mig. Jag ligger ju gärna på golvet mitt i vägen för alla som ska fram. Jag tycker dom kan stanna på sina platser. Ja så jag vet vad jag har dom liksom. I alla fall så har vår husse kommit på att han ska jobba hemifrån tills valparna kommer så går han en promenad med mig och Wilja mitt på dagen så matte kan ta med sig busarna så dom kan röja i skogen. Men matte säger i alla fall att nu har hon känt att dom rör på sig därinne i stora magen.  / Leija
 
9 oktober Dygn 52. Nu rör dom på sig ordentligt där inne. Enligt uppgift på nätet ska dom kunna känna att man klappar på dom. Man får kanske göra som med blommor prata med dom också. Idag har varit en bra dag vad gäller hungern vilket det inte var igår. Varannandags illamående tydligen.
 
7 oktober mäter magen 74-75 cm bakom revbenen. 13 dagar kvar till 63 dygn från första parningen. Det har varit lite jobbigt på morgonen. Maten slank iofs ner med ganska bra fart men det är svårt att hitta en bra ställning. Sover gärna på golvet nedanför soffan .

 
6 oktober Idag kan vi kopiera vad vi skrev 14 dagar före valpningen 2021. JObbigt med matintaget, lite stökigt och svårt att hitta en bra plats att ligga på. och mattes hand på magen och de små pickande där inne. Så det är som det brukar får vi väl säga.
 
5 oktober Under förra dräktigheten lyckades matte skrämma slag på sig själv genom att hitta en fläck på golvet som när hon torkade upp var brunt. Hon diskuterade det med en uppfödarkollega som försökte lygna henne med att det kunde vara så i slutet på dräktigheten. Jag vet inte om hon blev så mkt lugnare direkt. Sen hittade hon en till som hon torkade upp och luktade på. KAFFE!!! Ja jisses för hysteriska fruntimmer. Denna gång  lyckades hon skrämma slag på sig själv genom att stänga in hundarna i köket hittade 2 fläckar som såg ut som blod. Torkade upp den ena och jo det var blod riktigt mörkt blod. Den andra fläcken var en fullstor fästing. Ja herregud jag tror hon är lite hispig. Men idag har vi i alla fall fått ett nytt element i det nya valprummet så vi slipper frysa. Det kommer att bli så mysigt. Undrar bara vad Loppan kommer att säga när hon inte får sova med varken matte eller mamma?
 
3 oktober Dygn 46 Idag mäter magen 72-73 cm bakom revbenen. Fortfarande äter jag 4 ggr per dag och det fungerar bra även om jag tycker det är på tok för lite och för sällan. Kissnödig ganska ofta men för övrigt så är nog allt okej tror jag. / Leija.
 1 oktober Idag har maten fått stanna kvar i magen gudskelov. Men jag har fått mat 4 ggr idag ja inte riktigt än för jag har ett mål tillgodo. Men det verkar fungera bättre i alal fall. Så här ser i alla fall magen ut efter 37 dygns dräktighet. Jag tror det är några därinne faktiskt / Leija.
30 september. Nu är det knappt 3 veckor kvar till Dag V = valpning. Ja eller man vet ju aldrig dom kan ju komma både tidigare och senare. I alla fall så klagade jag igår att det serveras alldeles för lite mat. IGEN!!! Men hon lyssnade så jag fick mera mat. Det var visst inte så bra för den kom upp med vändande post i hundsängen. Och vi som inte har ngn tvättmaskin än.
 
28 september Nu går maten ner på högkant och vi har fördelat den på 3 ggr per dag. Om Leija fick bestämma skulle det nog vara dubbelt så många ggr per dag. Lunchpromenaden består av springa, äta blåbär, kolla vad matte har i fickorna och finns det ngt där så tigger hon oavbrutet. Magen mäter bakom revbenen 69-70 cm. Nu börjar hon bli lite irriterad på Happy på promenaderna då hon (happy) ska hålla på och fjäska titt som tätt. Det är Leija inte helt bekväm med.
 
19 september Idag mätte magen 63 cm bakom revbenen. Undrar vad som finns därinne? Vi längtar oerhört. Hon har börjat vakta sina barn (åtminstone den yngsta odågan) mot Happy om det blir lite stökigt.
 
15 september I dag har jag bevisat för matte att det finns ngt därinne. Hon serverar riktigt god mat men idag orkade jag inte alltihop. ( och så mkt var det inte)
  4 september Jag tycker att i detta hus serveras det alldeles för lite mat vilket gör att jag bröt mig in i matbunken och åt. Tyvärr har matten himla bra hörsel men hon har ökat liiiiiite i ransonerna. / Leija.
 
19 augusti Vi fixade ytterligare en parning, dock lite annorlunda. Matte hade kört på en metalkant med bilen och däcket tyckte inte om det av ngn outgrundlig anledning. Så 1 km efter Forsmark så stannade matte bilen och upptäckte att däcket var soppslut. Och som ni vet så innehåller nyare bilar inget reservdäck. ( matte hade i alla fall inte kunnat byta så det var lika bra) Så hon ringde till vår husse som hade laddat ur mobilen och då fick hon ringa till sin förredetta man och be honom leta reda på sonen = husse. Sen ringde hon Åsa som äger Zeke och be henne komma och hämta upp oss. Och snäll som hon är så gjorde hon det. Och vi åkte mot klubben till hagen då vi hade märkt att Leija tyckte vi skulle vara långt ifrån dom och helst inte hitta. Så så fick det bli. Men ni får inte se några bilder på det. Dock en på när Leija talar om för Zeke att Så Här Gör man. Det visste han ju förståss. Så ytterligare en parning fick dom till.

 
18 augusti parat.
 
5 augusti började Leija löpa.